Η Αλβανία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Αλβανία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Αλβανία ανέλαβε επίσημα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Με την ευκαιρία αυτή, η αντιπροσωπεία της ΕΕ συνεχάρη την Αλβανία για αυτό το επίτευγμα.

"Συγχαίρουμε την Αλβανία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Προσβλέπουμε σε ακόμη στενότερη συνεργασία για την προώθηση της ειρήνης και την αντιμετώπιση ζητημάτων παγκόσμιας ασφάλειας", έγραψε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αλβανία συνεχάρη επίσης την Αλβανία και τόνισε ότι είναι σημαντικός εταίρος σε διεθνή φόρουμ.

«Για πρώτη φορά, η Αλβανία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ένα μήνα», αναφέρεται. «Η Αλβανία είναι ένας σημαντικός εταίρος στα διεθνή φόρουμ και εργάζεται αποφασιστικά και εποικοδομητικά δίπλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία για έναν ελεύθερο κόσμο και τη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», γράφει η γερμανική πρεσβεία.

"Ειδικά τώρα, που η παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες τίθεται ξανά υπό αμφισβήτηση από τη ρωσική επιθετικότητα, αυτή η υποστήριξη έχει μεγάλη σημασία. Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την προεδρία", τονίζει η Γερμανική Πρεσβεία στην Αλβανία


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου