Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία

Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία

Οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Πολωνίας δήλωσαν ότι η Ρωσία θα διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου από σήμερα Τετάρτη, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κλιμάκωση στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Ευρώπης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι η βουλγαρική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Bulgargaz έλαβε ειδοποίηση για διακοπή φυσικού αερίου από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom.

«Η Βουλγαρία έχει λάβει μέτρα για εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη για περιορισμούς στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

Η πολωνική εταιρεία φυσικού αερίου PGNiG δήλωσε νωρίτερα ότι η Gazprom θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου ήδη από το πρωί της Τετάρτης (σήμερα), αφού η Βαρσοβία είχε απορρίψει το αίτημα της Μόσχας να πληρώσει για τις προμήθειές της σε ρούβλια.

Πολωνοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σενάριο και ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου είναι επί του παρόντος γεμάτες, (76%) σε σύγκριση με 39% πριν από ένα χρόνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου