Σε δεύτερη φιλορωσική διαδήλωση το Βελιγράδι

Σε δεύτερη φιλορωσική διαδήλωση το Βελιγράδι

Οχήματα που κυμάτιζαν με σερβικές και ρωσικές σημαίες κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου χθες Κυριακή στη δεύτερη φιλορωσική διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Προσκεκλημένοι από την ακροδεξιά οργάνωση People's Patrol, οι οδηγοί της αυτοκινητοπομπής συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκινγκ δίπλα στο Sava Center στο Νέο Βελιγράδι το απόγευμα για να ξεκινήσουν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εκτός από τη ρωσική και τη σερβική σημαία, τα αυτοκίνητα έφεραν τα γράμματα Z και V, τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία έχουν ζωγραφίσει στα οχήματά τους. Κάποια στιγμή η αυτοκινητοπομπή σταμάτησε κοντά στο μνημείο του Ρώσου Τσάρου Νικολάου Β' στην οδό Kralja Milana.

Από πλευράς του ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Nebojša Stefanović απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι στρατολογούνταν μαχητές από τη Σερβία για να ενισχύσουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και ζήτησε από το Ανώτατο Αρχηγείο της Ουκρανίας να απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Πρόκειται για επικίνδυνη παραπληροφόρηση που ξεκίνησε από το Ανώτατο Αρχηγείο της Ουκρανίας και απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως. Η συμμετοχή Σέρβων πολιτών σε ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό είναι σοβαρό κακούργημα που τιμωρείται με χρόνια φυλάκιση», ανέφερε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας σε γραπτή του δήλωση.

«Η Σερβία έχει επενδύσει σε μια ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης και δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να υπονομευτεί η δέσμευσή της για ειρήνη», σημείωσε ο χαρακτηριστικά.

Τέλος, ακόμη μία φιλορωσική συγκέντρωση έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα

Η Σερβία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ή να ευθυγραμμιστεί με άλλο τρόπο με τη θέση της ΕΕ απέναντί της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου