Συνάντηση Μέτα με τον πρώην Κροάτη Πρόεδρο - Στόχος η ΕΕ

Συνάντηση Μέτα με τον πρώην Κροάτη Πρόεδρο - Στόχος η ΕΕ

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συναντήθηκε χθες με τον πρώην Πρόεδρο της Κροατίας για τα έτη (2010-2015), Καθ. Δρ. Ίβο Γιοσίποβιτς.

Ο Μέτα είπε ότι, εκτίμησε τον ρόλο του Josipovic στις στιγμές ένταξης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποδεδειγμένη δέσμευση προς όφελος του εξευρωπαϊσμού και της περιφερειακής συνεργασίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την ίδια θέση ότι οι άριστες, φιλικές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών μας υπάρχουν χάρη στη βούληση του κοινού ευρωατλαντικού οράματος και την επιθυμία για εντατικοποίηση της περιφερειακής συνεργασίας, μέσω ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών», είπε ο Μέτα.

Όπως μετέδωσε το ΑΤΑ, ο Μέτα ευχαρίστησε τον καθηγητή Josipovic, ο οποίος συμβάλλει με αφοσίωση στο λαμπρό μέλλον μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Το τελευταίο διάστημα, ο Αλβανός ΠτΔ συνεχίζει να αναφέρεται όλο και πιο συχνά στην διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και ειδικά στον εξευρωπαϊσμός της Αλβανίας, κινήσεις που ίσως να προσπαθούν αντισταθμίσουν την ρητορική Ράμα που πολλές φορές «επιτίθεται» στην ΕΕ. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρε...
Υπό κράτηση παραμένει ο πρώην Πρόεδρος του Κοσόβου...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 16/08/22, 07:34

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη