Αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Αλβανία

Αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Αλβανία

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο 309 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Έτσι ο αριθμός των μολυσμένων πολιτών από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 203.524, ενώ των θυμάτων 3.132.

Μέχρι στιγμής 145 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για την καταπολέμηση του COVID – 19, εκ των οποίων οι 17 είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Επίσης το υπουργείο αναφέρει ότι κατά το τελευταίο 24ωρο 386 πολίτες θεραπεύτηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θεραπευμένων από την έναρξη της επιδημίας στους 194.838.

Όσον αφορά τα μέτρα που το κράτος έχει ορίσει για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού, ελάχιστα εφαρμόζονται, ακόμη και στις περιοχές όπου κατοικούν οι Έλληνες της μειονότητας, ενώ ηεφαρμογή των μέτρων αφορά την προσωπική κρίση και ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Τέλος στη χώρα ισχύει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας (11:00 μ.μ. – 6:00 π.μ), ενώ όποιος επιθυμεί να εισέλθει στη χώρα θα πρέπει να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test (έως 72 ώρες).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου