Οι Έλληνες της Αυστραλίας ζητούν την ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού

Οι Έλληνες της Αυστραλίας ζητούν την ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού

Μέσω επιστολής τους προς την ελληνική κυβέρνηση, οι μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες της Αυστραλίας, από κοινού με το ΣΑΕ Ωκεανίας, ζητούν την ίδρυση υπουργείου Αποδήμου Ελληνισμού.

Όπως αναφέρει η ομογενειακή σελίδα thenewhellenictimes.com, η εν λόγω επιστολή, απεστάλη προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα της ομογένειας, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας, Νέας Νότιας Ουαλίας και Νότιας Αυστραλίας, κύριοι Βασίλης Παπαστεργιάδης, Χάρης Δανάλης και Βασίλης Γκόνης αντίστοιχα, καθώς και ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Συγχαίροντας την Ελληνική Κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της όσο αναφορά στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τους απόδημους, τόσο οι Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες Μελβούρνης και Βικτώριας, Νέας Νότιας Ουαλίας, και Νότιας Αυστραλίας όσο και το ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, επιθυμούν να σας θέσουν το αίτημα δημιουργίας Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού» αναφέρεται στη σχετική επιστολή των ομογενών.

Η ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού αποτελεί κύριο αίτημα της ομογένειας, δυστυχώς όμως, χωρίς να υπάρξει η απαιτούμενη ανταπόκριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Η Ομογένεια έπαιζε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στους αγώνες της πατρίδας μας και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποδεικνύοντας πάντα εμπράκτως τη στήριξή της» επισημαίνουν οι σύλλογοι των ομογενών, ενώ τονίζουν πως «μόνο με την ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού θα καταστεί δυνατή η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου με την Ομογένεια και ο συντονισμός πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της πατρίδας μας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που την απασχολούν».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου