Ο Τάσος Θεοδωρικάκος τίμησε τους Ελληνοαμερικανούς πεσόντες στις ΗΠΑ

Ο Τάσος Θεοδωρικάκος τίμησε τους Ελληνοαμερικανούς πεσόντες στις ΗΠΑ

Φόρο τιμής στην «Ημέρα των Βετεράνων» απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. Ο Ελληνας Υπουργός μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο Εθνικό Κοιμητήριο Αρλινγκτον, όπου κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη όλων των Ελληνοαμερικανών πεσόντων στον τάφο του Γεώργιου Διλβόη. Τον κ. Θεοδωρικάκο συνόδευαν η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, Βασίλης Μωσαϊδης.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, ο Γεώργιος Διλβόης, γνωστός στις ΗΠΑ ως «George Dilboy, ήταν Ελληνας μετανάστης που πολέμησε με τον αμερικανικό στρατό και σκοτώθηκε ηρωικά κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πόλεμου. Μάλιστα, θεωρείται ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που τιμήθηκε με το ανώτατο στρατιωτικό Μετάλλιο της Τιμής από το αμερικανικό Κογκρέσο για τη γενναιότητα που επέδειξε στο πεδίο της μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση στεφάνου από τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, έχει μια πρόσθετη συμβολική αξία, με δεδομένο ότι ο Γεώργιος Διλβόης είχε πολεμήσει και για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν που κατέχουν σημαντικές θέσεις στους τομείς της Ασφάλειας και της Δικαιοσύνης. Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Θεοδωρικάκος αναχώρησε για την Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου