Προετοιμάζονταν από καιρό η δολοφονία Βούτσιτς σύμφωνα με την Σέρβα πρωθυπουργό

serbia-

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς μίλησε για σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης συνέντευξής της στο Pink TV της Σερβίας την σήμερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η απόπειρα κατά της δολοφονίας του Βούτσιτς «προετοιμάζονταν για πολύ καιρό» και είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά τα αποκαλυπτήρια ενός ιστορικού μνημείου στο Βελιγράδι.

Η Μπρνάμπιτς δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πλοκή και τους οργανωτές της, αλλά ισχυρίστηκε ότι δημιουργήθηκαν «παράλληλες δομές στο Υπουργείο Εσωτερικών» για να βοηθήσουν την όλη επιχείρηση.

Επίσης εκτόξευσε απροσδιόριστες κατηγορίες προς το «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», αναφέροντας ότι διεξήγαγαν μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων με σκοπό να προσωποποιήσουν τον Πρόεδρο Βούτσιτς και να συνδέσουν ψευδώς την οικογένειά του με το οργανωμένο έγκλημα, πράγμα που συμπίπτει με την περίοδο που οδήγησε στην προγραμματισμένη απόπειρα δολοφονίας του.

Επιπλεόν ισχυρίστηκε ότι η υποκλοπή του Προέδρου Βούτσιτς, η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν μέρος των συγκεκριμένων τέτοιων προσπαθειών.

Τέλος, η Σέρβα πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «ασχολούνται με το θέμα» και υποσχέθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, παρά τη θέση εξουσίας την οποία κατέχουν.

Η "αστάθεια' που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μέσω των λεγόμενων "non papers" και οι διαρροές πληροφοριών σχετικά με οργανώσεις δολοφονιών βαλκάνιων ηγετών, περιπλέκουν όλο και περισσότερο την κατάσταση σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για την ηρεμία της,

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου