Σάλος με ψεύτικο "non paper" για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια

Σάλος με ψεύτικο "non paper" για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια

Ένα ακόμη θέμα που έχει προκαλέσει σάλο, κυρίως στα διαδικτυακά μέσα, αφορά έγγραφο της σλοβενικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επανασχεδιασμός των συνόρων στη Βαλκανική και την παραβίαση των εδαφικών ορίων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Γιάνες Γιάνσα προέβη σε ενημέρωση του εκπροσώπου της μουσουλμανικής κοινότητας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Σεφίκ Τζαφέροβιτς, πως τέτοιο έγγραφο δεν υφίσταται.

Επίσης μέσω της ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε υποστηρίζεται η εθνική κυριαρχίας καθώς και η ακεραιότητα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Η υπόθεση περί ύπαρξης σχετικού εγγράφου έγινε γνωστή μέσω του ιστότοπου Necenzurirano, όπου και κοινοποιήθηκε το «ανεπίσημο» έγγραφο , που υποτίθεται πως υποβλήθηκε από το Γιάνσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά το μήνα Φεβρουάριο και μέσω αυτού προκύπτει ο επαναπροσδιορισμός των συνόρων στις χώρες της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.

Επίσης στο εν λόγω ανυπόγραφο έγγραφο αναφέρονταν η ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο και η συρρίκνωση της Βοσνίας σε ένα μικρό κράτος μουσουλμάνων μιας και οι Σέρβοι της Βοσνίας θα είχαν προσαρτηθούν στη Σερβία. 

Παρατείνονται τα μέτρα στην Κακαβιά μέχρι τις 26 Α...
Η ελληνικότητα των Βλάχων της Αλβανίας
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 26/10/21, 17:47

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη