Επίσκεψη Ν. Δένδια σε Ρουμανία και Μολδαβία - Στο επίκεντρο τα Δ. Βαλκάνια

Επίσκεψη Ν. Δένδια σε Ρουμανία και Μολδαβία - Στο επίκεντρο τα Δ. Βαλκάνια

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί σήμερα στην Ρουμανία και στην Μολδαβία.

Στο Βουκουρέστι ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Bogdan Aurescu.

Αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο γύρω 9:35-10:00 Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχειστην ολομέλεια της «Ετήσιας Πρεσβευτικής Συνάντησης του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών», και θα είναι ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας», μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του και την Γ.Γ. ΟΑΣΕ Helga Schmid.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων του Νότου της Ε.Ε. με θέμα «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη».

Κατόπιν ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ρουμανικού ΔιμερούςΕπιμελητηρίου, με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κωνστάντζα, καθώς και με τον Βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπωνκαι Πρόεδρο της Ένωσης ΕλλήνωνΡουμανίας, Dragos Zisopol (Ζησόπουλο).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Werner Iohannis. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας οΥπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μολδαβία όπου και θα συναντηθεί μετον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Nicu Popescu, ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικώνη υπογραφή «Διμερούς συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Αναμένεται να γίνουν δηλώσειςστον Τύπο γύρω17:45-18:05 Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της ΜολδαβίαςNatalia Gavriliță.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Μολδαβία αφού γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας. 

×
Subscribe

Ο Ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Λάμποβο του ...
Στις κυριότερες ομάδες διακίνησης κοκαΐνης στην Ευ...

Σχετικά άρθρα