Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Έχουμε εκπληρώσει τους όρους της ΕΕ

Αλβανίδα ΥΠΕΞ: Έχουμε εκπληρώσει τους όρους της ΕΕ

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Olta Xhaçka, όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι η Αλβανία έχει επιτελέσει όλα τα καθήκοντα στο πλαίσιο της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε ακολουθήσει ένα μάλλον φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης, για την υλοποίηση ορισμένων προτεραιοτήτων που έχουν στον πυρήνα τους τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η Αλβανία έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ολοκλήρωσης, οι οποίες έχουν γίνει με σχετικά γρήγορο ρυθμό και τα πάντα πραγματοποιήθηκαν χάρη στο γεγονός ότι το όνειρο της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρώπη δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και εφικτό. Έχουμε πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις για να συντομεύσουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης όπως αυτό το σχέδιο δράσης, από την απόφαση του Συμβουλίου τον Μάρτιο έως σήμερα, όπου συζητήθηκε η προσαρμογή ή έγκριση αυτού του διαπραγματευτικού πλαισίου και στη συνέχεια ο καθορισμός της ημερομηνίας για την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Xhaçka.

«Είχαμε άλλη μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία, αλλά από τις επικοινωνίες με τους εταίρους μας, η ενημερωμένη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δεν είναι ακόμη δημόσια, είναι πολύ θετική, τόσο για την πιστοποίηση της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων από την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Τώρα, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Αλβανία έχει κάνει όλα τα καθήκοντά της», πρόσθεσε η Xhaçka.

Όσον αφορά τις δύσπιστες χώρες, η Xhaçka τόνισε ότι «οι δύσπιστες χώρες είναι χώρες που για διάφορους λόγους πρέπει να λάβουν απόφαση σχετικά με τα περαιτέρω βήματα των χωρών που επιθυμούν την ένταξη. Είναι μια διαδικασία που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια εξίσωση πολλαπλών παραλλαγών. Δεν έχουν όλα να κάνουν με αυτό που έχουμε κάνει ή όχι. Ανεξάρτητα από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, η προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ / ODIHR ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ στις εκλογές. Οι χρεώσεις και οι υπαινιγμοί περνούν κατά προτίμηση από ένα φίλτρο έρευνας και αποδείξεων. Πολύ πιο ανεπτυγμένες χώρες από εμάς έχουν προβλήματα με τις εκλογές, κατέληξε η Xhaçka.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην άσκηση «Adri...
Συνταξιοδοτικό Βορειοηπειρωτών: Συνάντηση Καραγκού...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 13/08/22, 21:09

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη