Γκραν Πρι στίβου Τυνησίας: Χάλκινο μετάλλιο για την Βορειοηπειρώτισσα Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου

Γκραν Πρι στίβου Τυνησίας: Χάλκινο μετάλλιο για την Βορειοηπειρώτισσα Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου

Στο Γκραν Πρι στίβου της Τυνησίας αγωνίστηκε η Βορειοηπειρώτισσα Παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου κατακτώντας την 3η και το χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο. Η πρωταθλήτρια συμμετείχε με την αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομάδας Ατόμων με Αναπηρίες μαζί με τον προπονητή της Σταύρο Στραγάλη. Επίσης ο πρωταθλητής Γιάννης Σεβδικαλής, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, μετρώντας την καλύτερη βολή του στα 27 μέτρα και 36 εκατοστά.

Όσον αφορά το ακόντιο και τη σφαίρα, δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο για δύο φορές Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης ξεπερνώντας τα 29 μέτρα στο ακόντιο και τα 8 μέτρα στη σφαίρα. Ο Στέλιος Μαλακόπουλους στη μικτή κούρσα των 100 μέτρων κατέκτησε τη 2η θέση με επίδοση 12,56 και οι Ζωή Μαντούδη, Βαλασία Κυργιοβανάκη έλαβαν το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα. Τέλος, ο Ιωάννης Λουκάς Πρωνοτάριος έλαβε την 6η θέση στα 200 μέτρα, με επίδοση 28.95.

Η Ελλάδα με τη συμμετοχή της, κατέκτησε συνολικά 14 μετάλλια εκ των οποίων τα 3 χρυσά, τα 5 ασημένια και τα 6 χάλκινα, ενώ στο σχετικό πίνακα κατάταξης έλαβε τη 15η θέση.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου