Η σημαία της Αλβανίας στο κοινοβούλιο της Σερβίας

Η σημαία της Αλβανίας στο κοινοβούλιο της Σερβίας

Ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου, Ίβιτσα Ντάσιτς, αντέδρασε στην εμφάνιση της αλβανικής σημαίας στη Συνέλευση και την χαρακτήρισε ως πρόκληση του Αλβανικής καταγωγής βουλευτή Σαΐπ Καμπέρι.

Ο Ντάσιτς χαρακτήρισε την πράξη του Καμπέρι ως 'υπέρβαση' για την Ημέρα της Σημαίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Νοεμβρίου και όπως είπε δεν μπορεί να γίνεται στη Σερβία αυτό που γίνεται στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, όπως μεταδίδει το Βαλκανικό περισκόπιο.

Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι τουλάχιστον στα έδρανα της Βουλής τοποθέτησε την αλβανική μαζί με τη σερβική σημαία.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο Καμπέρι έβαλε και τη σημαία της Σερβίας γιατί σπάνια το κάνει. Άλλωστε την Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας την επισημαίνουν όλοι από τη Βόρεια Μακεδονία ως το Μαυροβούνιο», είπε ο Ντάσιτς στην «TV Prva».

Ο Αλβανός βουλευτής του σερβικού Κοινοβουλίου Σαΐπ Καμπέρι ζήτησε την Πέμπτη αλλαγές στον Νόμο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες των Εθνικών Μειονοτήτων και συμβολικά έβαλε την αλβανική σημαία στον κοινοβουλευτικό έδρανο που καθόταν, αλλά με την επιμονή του προέδρου του κοινοβουλίου αναγκάστηκε να την αφαιρέσει.
Covid-19: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι υγειονομικές ...
Οι κάτοικοι των Τιράνων ξεχύθηκαν στα μαγαζιά εν μ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 00:53

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη