Συνεχίζεται η ταυτοποίηση οστών των πεσόντων του έπους του 40'

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση οστών των πεσόντων του έπους του 40'

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίηση των οστών των 897 Δυτικομακεδόνων που έπεσαν στα πεδία των μαχών την περίοδο 1940-41, ύστερα από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, στο πλαίσιο υπογραφής Διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία.

Ήδη, η πενταμελής ομάδα που εργάζεται για να φέρει σε πέρας το έργο αυτό, με την πλήρη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης, Γρηγόρη Τσιούμαρη, συνεχίζει την επικοινωνία της με τους συγγενείς των θυμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Από τους 390 συνολικά πεσόντες, βρέθηκαν μέχρι σήμερα τα στοιχεία 230 και πλέον συγγενών τους, και μέχρι τις 25 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η αρχική επικοινωνία, ενώ από την 1η έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η αιμοληψία για την εξέταση του DNA για την ταυτοποίηση των οστών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Αθανάσιο Σταυρούση, υπάρχουν περιπτώσεις θανόντων που δεν έχουν καταχωρηθεί στα επίσημα αρχεία και οι συγγενείς τους ενημερώνουν την ομάδα καταθέτοντας στοιχεία, ώστε να ενταχθούν στην τελική λίστα και να υποβληθούν στις εξετάσεις -ο αριθμός τους υπερβαίνει μέχρι σήμερα τους δέκα. Απευθύνεται έκκληση στους συγγενείς θυμάτων του Αλβανικού Έπους οι οποίοι δεν έχουν ειδοποιηθεί για τη διαδικασία αυτή να επικοινωνήσουν με την ομάδα.

Ert.gr

Αλβανία Covid-19: 155 νέα κρούσματα και 4 νεκροί
ΥΠΕΞ: Παράταση ισχύος στα ληγμένα αλβανικά Διαβατή...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 27/11/21, 07:44

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη