Σφοδρή σύγκρουση Ντούλε - Ράμα στην βουλή

Σφοδρή σύγκρουση Ντούλε - Ράμα στην βουλή

Η σύγκρουση Ντούλε - Ράμα κλιμακώθηκε στην Βουλή της Αλβανίας με αφορμή την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες.

Πολλοί πρόβλεψαν πως θα ήταν μια δύσκολη συγκυβέρνηση αυτή του ΚΕΑΔ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά κανείς δεν προέβλεψε ότι θα ήταν τόση σύντομη. Κανείς δεν προέβλεψε πως θα έφτανε τόσο σύντομα σε μετωπική σύγκρουση και για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Όπως εμείς και ο Ντούλες αιφνιδιάστηκε από τις μετεκλογικές επιλογές του Ράμα ο όποιος αποδείχθηκε πιο εθνικιστής και από τους εθνικιστές του Ιντρίζη.

Η σύγκγρουση άρχισε με την διοικητική διαίρεση όπου ο Ράμα αποφάσισε να ενώσει την Χιμάρα με το Βρανιστί αγνοώντας τα δικαιώματα της Ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας, την ύπαρξη της οποίας αναγνώρισε στην Βουλή της Αλβανίας, κατά λάθος.

Συνεχίστηκε με την επιλογή του Σπετίμ Ιντρίζη ως αντιπροέδρου της Βουλής της Αλβανίας που προκάλεσε την παραίτηση του Ντούλε από την ίδια θέση και κορυφώθηκε με την πρόσφατη σύγκρουση στην Βουλή της Αλβανίας για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, τα ξημερώματα τις 26 Αυγούστου του 2015.

Από ότι φαίνεται ο Ράμα πέρασε την κόκκινη γραμμή όταν επιτέθηκε στο τελευταίο δικαίωμα που μέχρι τώρα ο Ελληνικός πληθυσμός της Χιμάρας απολάμβανε χωρίς σοβαρά εμπόδια, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι ιδιοκτησίες της εκκλησίας δεν αναγνωρίζονται από το κράτος.

Στις 15 Οκτωβρίου, σε μια συζήτηση για το θέμα της κατεδάφισης της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, ο Ντούλες ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ράμα το νομικό έγγραφο όπου βασίστηκε αυτή η κατεδάφιση.

Η συζήτηση που διήρκεσε 60 λεπτά, μετατράπηκε σύντομα σε μια μετωπική σύγκρουση του Ντούλε με τον Ράμα τον οποίο κατηγόρησε εθνικοποιεί κάθε συζήτηση που στριμώχνει το Ράμα. Συγκεκριμένα του είπε ότι για κάθε θέμα όπου θίγονται το πολιτικά συμφέροντα, σηκώνει την σημαία της Αλβανίας προσπαθώντας να αποκλείσει την υπευθυνότητα για κάθε αδικία που πράττει.

Ο Ντούλες κατηγόρησε τον Ράμα ότι χρησιμοποιεί την θρησκευτική αρμονία προς το συμφέρον του και του υπενθύμισε ότι «την θρησκευτική αρμονία δεν την δημιούργησε αυτός, γιαυτό να μην την χρησιμοποιεί κατά των άλλων.»

Ο Ράμα επανέλαβε τα υποτιμητικά σχόλια για την εκκλησία η οποία δεν ήταν συμβατή με τα δικά του αισθητικά γούστα!!! και πήρε την αποστομωτική απάντηση όσον αφορά την αισθητική του κρίση, όταν του υπενθύμισε την διακόσμηση της είσοδο του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Δικό μας σχόλιο: την φωτισμένη είσοδο του πρωθυπουργικού μεγάρου κάποιος την αποκάλεσε "σαν είσοδο μπουρδέλου"!!!

Αν και ο Ράμα προσπάθησε να ελαφρύνει την θέση του δηλώνοντας "δεν είμαι άγιος όπως και οι υπόλοιποι εδω μέσα", ο Ντούλες του υπενθύμισε ότι δεν είναι προσωπική στάση και πράξεις του πρωθυπουργού αλλά της Αλβανικής κυβέρνησης η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δράσει κατά της Ορθόδοξης εκκλησίας όπως στην περίπτωση της εκκλησίας στην Πρεμετή.

O Ντούλες αναφέρθηκε και στην προσήλωση του λαού της Χιμάρας με μια φράση που αποστόμωσε τον πρωθυπουργό: «Κι όμως, ο λαός προσκυνά το Θεό στα χαλάσματα της εκκλησίας.»

Ο Εκσκαφέας

Πρόγραμα εορταστικών εκδηλώσεων ΕΕΜ και διπλωματικ...
Νίκος Κοτζιάς: Κάποιοι παίζουν με την φωτιά ονειρε...
 
  1. Σχόλια (8)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (8)

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σχόλια σου είναι απλά γελοία και ο έθνισμος σου επίσης,δεν νομιζω ότι τιμάς τη φαρα σου μάλλον την ευτελίζεις αλή,όσο για την άποψη σου περιττή και τη μοιραζεσε με λάθος ανθρώπους,

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιός σε βάζει να τα γράφεις αυτά? Αν είναι το μίσος σου εντολοδόχος ελεύθερα συνάνθρωπε πράξε με την χολή σου γεμάτη και τα νεύρα σου χορδές που εκτοξεύουν φαρμακερά βέλη ! Μα αν σε βάλαν άλλοι δεν είσαι ελεύθερος και αληθινός, οπότε πάψε βλάσφημε να μιλάς για κάτι που δεν φτάνεις ! Η αναγνώριση προκύπτει από διεθνείς θεσμοθετημένους οργανισμούς και όχι από τα στενά όρια του μυαλού της γλώσσας και του πολιτισμού ΚΑΝΕΝΟΣ και επίσης κανείς δεν νομιμοποιείται να λασπολογεί και να βιάζει τις ψυχές και τις τύχες των δικών μου, θυμήσου το!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ούτε έχω στόχο να προκαλέσω ή να βρίσω κανέναν. Απλώς γράφω την άποψη μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν με βάζει κανείς. Απλώς απαντάω σε κάτι που δεν είναι αληθές. Ο Ράμα είχε πει ότι κάποιοι Έλληνες πήγαν στη Χιμάρα, όπως πήγαν στο Δυρράχιο και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας. Αυτό είχε πει και όχι αυτό που υπονοεί το άρθρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

"τα δικαιώματα της Ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας, την ύπαρξη της οποίας αναγνώρισε στην Βουλή της Αλβανίας, κατά λάθος"

Δεν την αναγνώρισε. Είπε απλά ότι κάποιοι Έλληνες υπάρχουν στη Χιμάρα, όπως και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας όπου έχουν μεταναστεύσει, έτσι γενικά και αόριστα.

This comment was minimized by the moderator on the site

https://youtu.be/dCU9GByIvq4

Akoyse ton ton idion na to lei sto 2'30''

Kai ali fora min les psemata.

This comment was minimized by the moderator on the site

https://www.youtube.com/watch?v=dCU9GByIvq4&feature=youtu.be
RAMA: HIMARA KAPITULL I MBYLLUR, ESHTE KRAHINE SHQIPTARE

This comment was minimized by the moderator on the site

Το έχω ακούσει. Δεν μίλησε για ελληνική μειονότητα. Είπε απλά ότι κάποιοι Έλληνες υπάρχουν στη Χιμάρα, όπως και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας όπου έχουν μεταναστεύσει, έτσι γενικά και αόριστα.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη