Παραμένει στο πόστο του δήμαρχος του Ράμα που έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη

Παραμένει στο πόστο του δήμαρχος του Ράμα που έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη

 Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε να μην αποπέμψει τον σοσιαλιστή δήμαρχο στην Kucova, Kreshnik Hajdari, ενώ ο πρώην υποψήφιος του Συνασπισμού «Μαζί κερδίζουμε», Lefter Maliqi, το θεώρησε ντροπή.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας μέχρι το Στρασβούργο. Ντροπή στη μαύρη σελίδα. Είναι ντροπή και σκάνδαλο. Αυτός που το κάνει αυτό είναι η μεγαλύτερη ντροπή της Αλβανίας. Το εγκρίναμε μόνοι μας στη Βουλή ότι όταν δεν δηλώνει κάτι τέτοιο ένα υποψήφιος, λήγει η θητεία του. Δεν ρωτούν για το Κοινοβούλιο, ούτε για το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτε για το Συνταγματικό Δικαστήριο», είπε μεταξύ άλλων ο Μαλίκι.

O δήμαρχος της Kucova, Kreshnik Hajdari, έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για παράνομη διέλευση των συνόρων.

Το όνομα του Kreshnik Hajdari, ο οποίος σήμερα ηγείται του δήμου Kuçova με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι ανάμεσα σε 18 Αλβανούς μετανάστες που συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο των Ιωαννίνων.

Μέσω αυτής της απόφασης, που ο Hajdari έχει αποκρύψει, κινδυνεύει να χάσει το ενδεχόμενο εκ νέου υποψηφιότητας για δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του δήμου.

Η απόφαση για την ποινή του δημάρχου Kreshnik Hajdari δόθηκε το 1999 από τον δικαστή Νικόλαο Ράπτη.

Ο δικαστής έκρινε ένοχο τον Hajdar και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 δραχμές.

120 κάτοικοι του χωριού Λούμας στο Μπεράτι κατέθεσαν μήνυση για «Πλαστογραφία του εντύπου αποποινικοποίησης».

Σύμφωνα με τη δικαστική αυτή απόφαση, ο Hajdari συνελήφθη στην Ελλάδα με την κατηγορία της «Παράνομης διέλευσης των συνόρων», εισερχόμενος στην ελληνική επικράτεια χωρίς να τηρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι εγκληματικές ενέργειες του Kreshnik Hajdari και άλλων προσώπων που δικάστηκαν μαζί του στην απόφαση αυτή διαπράχθηκαν στο χωριό Δεσποτικό του νομού Ιωαννίνων στις 23 Ιουνίου 1999.

«ΟΧΙ» απάντησε o Hajdari στην ερώτηση υπ' αριθμ. 2 του εντύπου, όπου καλείται να δηλώσει εάν έχει καταδικαστεί ή όχι από κάποια αλβανική ή ξένη δικαιοσύνη.

...

Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει την καταδίκη σοσιαλιστή δημάρχου το 1999

 Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης 4 μηνών του δημάρχου Kuçovë, Kreshnik Hajdari. Με την επιστροφή της απάντησης με συστημένη επιστολή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθε...
×
Subscribe

Πώς οι τουρκικές δυνάμεις βρήκαν χώρο να επιτεθούν...
Το SPAK αιτείται την έκδοση από την Τουρκία Αλβανο...

Σχετικά άρθρα