Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει την καταδίκη σοσιαλιστή δημάρχου το 1999

Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει την καταδίκη σοσιαλιστή δημάρχου το 1999

Η ελληνική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης 4 μηνών του δημάρχου Kuçovë, Kreshnik Hajdari.

Με την επιστροφή της απάντησης με συστημένη επιστολή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα την απόφαση του δικαστηρίου Ιωαννίνων, όπου ο Kreshnik Hajdari καταδικάστηκε το 1999 για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Με βάση αυτή τη νέα εξέλιξη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αναμένεται να πραγματοποιήσει δημόσια συζήτηση για το ανακριτικό υλικό που απέστειλε το Γραφείο Αποποινικοποίησης στη Γενική Εισαγγελία, σχετικά με τον σοσιαλιστή δήμαρχο.

Στο μεταξύ, στο SPAK ο εισαγγελέας Dritan Prençi συνεχίζει την έρευνα σε βάρος του Kreshnik Hajdari, για την κατηγορία της «Πλαστογραφίας του εντύπου της αυτοδήλωσης».

Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από 5 μήνες, το SPAK ακόμη δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την υπόθεση αυτή.

Το όνομα του Kreshnik Hajdari βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα 18 καταδικασθέντων, Αλβανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο Ιωαννίνων.

Όμως το γεγονός ότι δεν ανέφερε την τιμωρία στο έντυπο της αυτοδήλωσης, ο Hajdari κινδυνεύει να χάσει αξίωμα του ως δήμαρχος.

Η απόφαση για την τιμωρία του δημάρχου Kreshnik Hajdari δόθηκε το 1999 από τον δικαστή του ποινικού δικαστηρίου Ιωαννίνων Νικόλαο Ράπτη. Ο δικαστής τον έκρινε ένοχο και καταδίκασε αρχικά τον Hajdari σε φυλάκιση 4 μηνών και στη συνέχεια μετέτρεψε αυτή την ποινή σε 1500 δραχμές.

Ως αποτέλεσμα, ο συνασπισμός «Μαζί κερδίζουμε» και οι κάτοικοι του χωριού Λούμας στην Κουτσόβα, έχουν κινητοποιήσει τη Γενική Εισαγγελία, την ΚΕΕ και την Ειδική Εισαγγελία του SPAK για έρευνα.

...

Δήμαρχος του Ράμα απέκρυψε καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη

Ο δήμαρχος της Kucova, Kreshnik Hajdari, έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για παράνομη διέλευση των συνόρων. Το όνομα του Kreshnik Hajdari, ο οποίος σήμερα ηγείται του δήμου Kuçova με το ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου