Μελόνι για συμφωνία με Ράμα: «Όσοι δεν συμφωνούν, ας λένε ό,τι θέλουν»

Μελόνι για συμφωνία με Ράμα: «Όσοι δεν συμφωνούν, ας λένε ό,τι θέλουν»

Ιστορική χαρακτήρισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, τη συμφωνία για τη μετανάστευση μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας, όπως γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η Μελόνι πήρε θέση για το μνημόνιο συνεργασίας για το μεταναστευτικό, όπου μεταξύ άλλων έγραψε ότι «Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για απέλαση».

«Είναι μια συμφωνία που για εμάς είναι ιστορική και γιατί μπορεί να γίνει πρότυπο για άλλα έθνη, συνεργασίας χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Όσοι διαφωνούν μπορούν να πουν ότι θέλουν, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι σκοπεύουμε να απελάσουμε κάποιον», είπε η πρωθυπουργός Μελόνι. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero, η Μελόνι αναφέρθηκε στην υπογραφή πρωτοκόλλου με την Αλβανία και Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όπου θα δημιουργηθούν δύο κλειστά κέντρα παραμονής παράτυπων μεταναστών στο Shengjin, όπου η διαχείριση και η χρηματοδότηση θα καλύπτονται από την Ιταλία.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που ενισχύει τη στρατηγική εταιρική σχέση με την Αλβανία και θέτει τρεις στόχους: την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την πρόληψη των παράτυπων μεταναστευτικών ροών και τη δυνατότητα υποδοχής στην Ευρώπη μόνο όσων έχουν πραγματικό δικαίωμα στη διεθνή προστασία», τόνισε η Μελόνι.

Ενημέρωσε λοιπόν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενημερωθεί για αυτή τη συμφωνία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου