Πρώτη συνέντευξη Μπελέρη από τη φυλακή - Καταγγέλλει τα σχέδια Ράμα για τη Χιμάρα

Πρώτη συνέντευξη Μπελέρη από τη φυλακή - Καταγγέλλει τα σχέδια Ράμα για τη Χιμάρα

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή παραχώρησε ο νέος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης στην εφημερίδα Καθημερινή και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη. Αποσπάσματα της συνέντευξης παρουσίασε ο ΣΚΑΙ στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου κάνοντας λόγο για καταγγελίες φωτιά κατά της κυβέρνησης Ράμα.

Για την σύλληψή του τα ξημερώματα της 12η Μάιου τόνισε πως το καθεστώς χτύπησε, όταν κατάλαβε ότι θα έχανε το δήμο:

«Με συνέλαβαν με κινηματογραφικό τρόπο σύλληψης διεθνών τρομοκρατών. Ήθελαν να κόψουν το κύμα των συμπατριωτών από την Αθήνα που ερχόταν να ψηφίσει και να τρομοκρατήσουν τους Αλβανούς συμπολίτες που με στήριζαν»,

Καταγγέλλει πως η κυβέρνηση Ράμα προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο του δήμου ώστε να μην βγουν στην επιφάνεια αποδεικτικά στοιχεία για αρπαγές περιουσιών:

«Πρόκειται για αποδείξεις εκβιασμών. Ξεριζώνοντας τους Έλληνες διασφαλίζουν τα συμφέροντα των συνεταίρων τους. Το καθεστώς θέλει να καρπωθεί την μοναδικότητα του τόπου και να δει τον ελληνισμό να ξεριζώνεται»

Μιλώντας για την δικογραφία εναντίον του, την χαρακτήρισε «κενή» και αναφέρθηκε στο πλαστογραφημένο έγγραφο ποινικού μητρώου:

«Το ποινικό μητρώο μου που εμπεριέχεται σε αυτή είναι πλαστογραφημένο. Είναι διαφορετικό από αυτό που εκδόθηκε 2 μήνες πριν τις εκλογές και υποβλήθηκε στην ανώτατη εκλογική επιτροπή. Εκείνο ήταν λευκό, γεγονός που επέτρεψε την ανακήρυξή μου ως υποψηφίου».

Σχετικά με την συνεχιζόμενη κράτηση του αποτελεί επίδειξη ισχύος και μήνυμα τρομοκράτησης:

«Ο ίδιος ο Ράμα εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου με ύβρεις και χαρακτηρισμούς ανήκουστους για δημόσιο λόγο, ενώ τα φιλικά του καθεστώτος ΜΜΕ προέτρεπαν σε έκτροπα εναντίον της ελληνικής μειονότητας».

Το μήνυμα που στέλνει στους κατοίκους της Χιμάρας, είναι ότι σύντομα θα βαδίζουν ενωμένοι!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου