Ράμα: Οι εκλογές στη Χιμάρα θα γίνουν μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπελέρη

Ράμα: Οι εκλογές στη Χιμάρα θα γίνουν μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπελέρη

Ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του με τον Sokol Balla στο ABC News αναφέρθηκε και στο ζήτημα του δήμου Χιμάρας και αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα τον πρώην δήμαρχο Γκόρο, αναφέροντας πως η δίκη του είναι σε εξέλιξη.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η εκλογή του νέου δημάρχου με μεγάλη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που διαδίδεται.
«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας γιατί είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του. Θέλω όμως να πω ότι στην πραγματικότητα η εκλογή του Δημάρχου στη θέση του με συντριπτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μιλά για μια διαφορετική πραγματικότητα από την πραγματικότητα που κακώς αντιλαμβάνονται οι φίλοι μας γιατί υπάρχει μια κοινότητα που αναζητά ηρεμία, επιδιώκει την ειρήνη, αναζητά ανάπτυξη και αδιαφορεί παντελώς να μπει σε σύγκρουση και να γίνει συμβαλλόμενο μέρος σε σύγκρουση γιατί οι εκλογές είναι μια μέρα, αλλά η ζωή όσων ζουν στη Χιμάρα είναι κάθε μέρα.

Και οι συγκρούσεις μπορεί να προκύψουν για μια μέρα, αλλά μπορεί να μην κλείσουν για μια ζωή, και οι συνέπειες δεν είναι αυτών που τις προκαλούν και τις τρέφουν, οι συνέπειες είναι αυτών που ζουν ανίκανοι να ξεφύγουν από τη σκιά της σύγκρουσης. Η Χιμάρα δεν αξίζει με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να γίνει λεία των πυρκαγιών που υποδαυλίζει, των πυρκαγιών που τροφοδοτεί ρίχνοντας βενζίνη ένας πολιτικός που ηγήθηκε της μειοψηφίας και που είναι τώρα στο κοινοβούλιο, όχι χάρη στις ψήφους που έλαβε ως αρχηγός της μειονότητας αλλά χάρη στο πολιτικό καταφύγιο από ένα κόμμα όπου ο ηγέτης του κόμματος έχει κηρυχθεί non grata από τις ΗΠΑ για μεγάλη διαφθορά και υπονόμευση της δημοκρατίας», είπε ο Ράμα σε συνέντευξή του στο ABC News.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Τάβου για τον δήμο της Χιμάρας, ο Ράμα δήλωσε ότι τον επέλεξε ως νομάρχη Αυλώνας ως άτομο που μπορεί να βοηθήσει στενά στην αντιμετώπιση εκείνων των θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται και με τον δήμο της Χιμάρας.

«Ο Τάβος είναι ένα αξιόλογο άτομο, πολιτικός εδώ και πολλά χρόνια. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Τάβο όταν ήταν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά δεν είχαμε καμία σχέση όταν πήγε σε άλλο αριστερό κόμμα. Ο Τάβος έχει επίσης εμπειρία στη δεξιά κυβέρνηση.

Έτσι, δεν επέλεξα τον Βαγγέλη Τάβο εκεί ως άτομο που προέρχεται από ένα ταξίδι πίστης ή συνεχούς παραμονής στο πλευρό μου ή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά τον επέλεξα εκεί ως άτομο που νομίζω ότι έχει προφίλ που, ασκώντας το αξίωμα του ως νομάρχης Αυλώνας μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στενά στην αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον δήμο Χιμάρας και σίγουρα με άλλους δήμους. Έτσι, δεν είναι πως σκέφτηκα κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται και είναι αρκετά προφανές.

Όσο για τις εκλογές, οι εκλογές θα προκηρυχθούν όταν πρέπει να προκηρυχθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που το Εφετείο κρίνει ότι ο κύριος που προκάλεσε όλη αυτή τη μεγάλη θύελλα στο ποτήρι, είναι ένοχος ή αθώος και αν είναι αθώος θα πάει στο αξίωμα, σε περίπτωση που είναι ένοχος σίγουρα θα γίνουν εκλογές. Στις επόμενες εκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα έχει δικό του υποψήφιο, δεν συζητιέται» – είπε ο Ράμα.

...

Συγκίνηση στη Χιμάρα στο άκουσμα της υποψηφιότητας Μπελέρη

Δεν μπορώ να χαρώ μέχρι να βγει από τη φυλακή δήλωσε ο πατέρας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Πέτρος. «Ευχαριστούμε πολυ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που έκανε στον τόπο μας, τη Χι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου