Άγγελος Συρίγος και Βορειοηπειρωτικό

Άγγελος Συρίγος και Βορειοηπειρωτικό

Πρόσφατα, άκουσα τον Άγγελο Συρίγο να λέει σε μία εκπομπή πως έκανε δώρο έκπληξη στη γυναίκα του ένα ταξίδι. «Θέλω να σου γνωρίσω το δικό μου κόσμο» της είπε. Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο τους, δεν έστριψαν προς τον τόπο καταγωγής του (τη Μεσσηνία) όπως εκείνη υποψιάστηκε αλλά πέρασαν το Ρίο – Αντίρριο. «Πάμε Αλβανία» της είπε και η νεόνυμφη έμεινε «κάγκελο».

Στην γενική απαξίωση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για την πολιτική, οι βορειοηπειρώτες έχουν ένα λόγο παραπάνω, μάλλον πολλούς, για να είναι δυσαρεστημένοι, απ' όλες τις κυβερνήσεις. Ουδέποτε τα θέματα μας, είτε αυτά αφορούσαν την επιβίωση στην ιδιαίτερη πατρίδα, είτε την ενσωμάτωση στο ελληνικό κράτος, δεν ήταν στις προτεραιότητες τους. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όχι πολλές αλλά υπάρχουν.

Ο Άγγελος Συρίγος δεν είναι από τους πολλούς που μας «αγαπούν» αλλά από τους λίγους που μας στήριξε εμπράκτως από όποια πολιτική θέση και να βρισκόταν.

  1. Για τα δύο ελληνικά σχολεία «Όμηρος» στην Κορυτσά και τη Χειμάρρα συνέβαλε τα μέγιστα
  2. Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπ. Εξ. προώθησε προτάσεις των έπαρχων μέσω του προγράμματος της ΥΔΑΣ για την ύδρευση στην Επαρχία Φοινίκης, την συντήρηση του ποτιστικού καναλιού «Θωμά Φιλιππαίου», του Υδραγωγείου στους Δρυμάδες κ.α.
  3. Οι εκθέσεις της Ομόνοιας προς τους διεθνείς φορείς και οι προτάσεις για το Νόμο Μειονοτήτων στην Αλβανία, περνούσαν πάντα από τον «κόσκινο» του καθηγητή διεθνούς δικαίου.
  4. Φρόντισε για την μείωση της γραφειοκρατίας για την πολιτογράφηση
  5. Από τη Θέση του Υφυπουργού Παιδείας, πέρυσι διευθέτησε το ζήτημα των ελληνικών πανεπιστημιακών πτυχίων που δεν αναγνωρίζονταν από το αλβανικό κράτος.
  6. Για οπουδήποτε ζήτημα άλλο που αφορά την κοινότητα μας, ο Συρίγος είναι το πρώτο αποκούμπι.

Στις εκλογές, πολλές φορές ψηφίζουμε εκδικητικά, κάποιες φορές επιλέγουμε μεταξύ του λιγότερο κακού και σπάνια επιβραβεύουμε πολιτικές ή πρόσωπα. Αν κάποιος πρέπει να επιβραβευτεί για τη διαχρονική του στήριξη σε κάθε πρόβλημα που αφορά την Βορειοηπειρωτική κοινότητα, είναι αναμφισβήτητα η υποψηφιότητα του Άγγελου Συρίγου στη 'Α Αθηνών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου