Ο Σποέλστρα δε συγκαταλέγει τον Αντετοκούνμπο στους καλύτερους αμυντικούς

Ο Σποέλστρα δε συγκαταλέγει τον Αντετοκούνμπο στους καλύτερους αμυντικούς

Μια παράλειψη που έγινε εμφανής έκανε σε πρόσφατη δήλωση του ο Έρικ Σποέλστρα, προπονητής των Miami Heat. Μιλώντας για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν είπε ότι ο Μπαμ Αντεμπάγιο είναι σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων υποψηφίων.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Νομίζω πως ο Μπαμ αξίζει σίγουρα να βρίσκεται στην κουβέντα για το συγκεκριμένο βραβείο. Με την απόδοσή του, κάνει την άμυνά μας πολύ δυναμική. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στη λίγκα που παίζουν με τέτοιο τρόπο. Ίσως ο Ντρέιμοντ Γκριν των Golden State Warriors και η λίστα τελειώνει κάπου εκεί».

Αυτή η δήλωση σήκωσε θύελλα σχολίων από φιλάθλους του ΝΒΑ, οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι αγνόησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως κορυφαίο αμυντικό. Μάλιστα τα σχόλια κάτω από τη δήλωση Σποέλστρα στο Twitter ήταν πολλά και καταιγιστικά, επισημαίνοντας την αμέλεια του κόουτς των Heat.

Και πως θα μπορούσε κανείς να μην το σχολιάσει, αφού τη σεζόν 2019/2020 ο Γιάννης πήρε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, την ίδια χρονιά που για 2η χρονιά στέφθηκε MVP του πρωταθλήματος. Μάλιστα, μέσα στη τη φετινή σεζόν, ο «Greek Freak» ήρθε πρώτος στην κατάταξη των αμυντικών για το μήνα Ιανουάριο. Ένας παίκτης που έχει αποδείξει ότι δεν είναι ένας τυπικός power-forward, αλλά μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις.

Αυτός ουσιαστικά μεταμόρφωσε τα «ελάφια», αφού οι Bucks κέρδισαν το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, με αρχηγό τον Γιάννη. Το περυσινό πρωτάθλημα ανήκει στο Μιλγουόκι και για φέτος το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί τους Warriors, τους Suns και τους Nets, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Bucks. Όσο αφορά στον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, εκεί οι περισσότεροι αθλητικογράφοι αναφέρουν τον Αντετοκούνμπο, τον Γριν των Warriors, τον Γκόμπερτ των Jazz και τον Τζάκσον των Grizzlies.

Όλοι οι παραπάνω παίκτες έχουν πολύ ιδιαίτερο στυλ και είναι εξαιρετικοί με τον δικό τους τρόπο. Αντετοκούνμπο και Γκριν είναι καλοί στην φρούρηση της περιμέτρου και της ομάδας, ο Γκόμπερτ είναι καταπληκτικός μπλόκερ σουτ και ο Τζάκσον διαπρέπει στο μπλοκάρισμα. Μάλιστα όσον αφορά στον Αντεμπάγιο, παρ' ότι είναι πολύ καλός αμυντικός, φέτος έχει χάσει πολλά παιχνίδια και αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού. Αυτό βγάζει λίγο εκτός τις προβλέψεις του Σποέλστρα, ο οποίος έχει ήδη δεχτεί δριμεία κριτική από τον κόσμο.

Σίγουρα δεν παραβλέπεις έτσι έναν παίκτη σαν τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει ήδη έναν τίτλο καλύτερου αμυντικού και 2 τίτλους MVP τα τελευταία χρόνια. Και ο οποίος φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά και το 2022…!


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου