Κάτοικοι του χωριού Κηπαρό της Χιμάρας σέρνουν στα δικαστήρια Κοκδήμα και Γκόρο

Κάτοικοι του χωριού Κηπαρό της Χιμάρας σέρνουν στα δικαστήρια Κοκδήμα και Γκόρο

Στα Αλβανικά δικαστήρια προσφεύγουν οι κάτοικοι του χωριού Κηπαρό της Χιμάρας για την διεκδίκηση δίκαιης αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας τους από την Αλβανική κυβέρνηση. Οι απαλλοτριώσεις των κατοικιών, ελαιώνων και αγροτικής γης πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατασκευή παραλιακής λεωφόρου από το Δήμο Χιμάρας με συνολικό προυπολογισμό 256.000.000 λεκ (σχεδόν 1,900,000 ευρώ).

Η Αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαλλοτριώσει κατοικίες και παραθαλάσσια κτήματα με συμβολικές τιμές ύψους 1,5 ευρώ το τετραγωνικό μετρό, όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας.

Οι κάτοικοι του χωριού Κηπαρό έχουν καταθέσει μηνύσεις στον εισαγγελέα Αυλώνας όπου κατηγορούν τον Δήμο Χιμάρας και τον πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Κότσο Κοκδήμα για ποινικές ευθύνες αναφορικά με τον τρόπο κατάρτισης και έγκρισης του σχεδίου της λεωφόρου που καταπατά τα κτήματα τους ενώ ως δια μαγείας αποφεύγει το κτήμα πάνω στο οποίο έχει κατασκευαστεί το τεράστιο ξενοδοχείο του πρώην βουλευτή.

Μήνυση κατατέθηκε και κατά του δημάρχου Χιμάρας Γιώργου Γκόρου και κατά "αγνώστων" οι οποίοι καταπάτησαν τις περιουσίες τους πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και για καταστροφή περιουσίας καθώς τους έχουν καταστρέψει τους ελαιώνες και έχουν κόψει αιωνόβια ελαιόδεντρα.

Πηγή: Gazeta Telegraf

Κλιμακώνεται η σκληρή κόντρα Σκοπίων – Τιράνων: Σε...
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα στους Γεωργουτσάτες Δρ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη