Νέες πολεοδομικές παρεμβάσεις στα χωριά Δρυμάδες και Βουνό της Χιμάρας

Νέες πολεοδομικές παρεμβάσεις στα χωριά Δρυμάδες και Βουνό της Χιμάρας

Τον περασμένο Μάιο η Αλβανική πολεοδομία (μέρος της αλβανικής αστυνομίας) σε συνεργασία με τον Αλβανικό στρατό, κατεδάφισαν 25 σπίτια στο χωριό Δρυμάδες και 18 σπίτια στο χωριό Βουνό χωρίς καμία ειδοποίηση η επίσημη δικαιολογία. Μετά απο την δημόσια κατακραυγή που προκάλεσαν οι κατεδαφίσεις αυτές, το Αλβανικό Υπουργείο Πολιτισμού έρχεται να "διαβουλευθεί" με του κατοίκους για τις νέες κατεδαφίσεις που πρόκειτε να γίνουν τους επόμενους μήνες στα πλαίσια της εφαρμογής των σχεδίων που χρηματοδοτούνται με 28 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Αλβανικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Δημαρχείου Χιμάρας με κατοίκους του χωριού Δρυμάδες και Βουνό για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της "παρέμβασης αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου" στα χωριά αυτά. Oι εκπρόσωποι του Υπουργείου απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των κατοίκων για το αν θα υπάρξουν νέες κατεδαφίσεις και μίλησαν γενικά και αόριστα για "παρεμβάσεις διόρθωσης και αποκατάστασης". Από την άλλη μεριά οι κάτοικοι επέμειναν να μην γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές πριν γίνει η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας στα χωριά τους.

Την στιγμή που οι κάτοικοι του χωριού Δρυμάδες είχαν μαζευτεί στο μαγαζί που γινόταν η συνάντηση, τα συνεργεία του αλβανικού υπουργείου πολιτισμού είχαν μπει στο χωριό Δρυμάδες όπου φωτογράφισαν και κατέγραψαν τα σπίτια που πρόκειται να πληγούν από τις αναμενόμενες επιχειρήσεις κατεδάφισης, επωφελούμενοι από την απουσία των κατοίκων.

Όπως όλα δείχνουν και το χωριό Κηπαρό θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τα χωριά Δρυμάδες και Βουνό. Με απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, το παλιό χωριό Κηπαρό, κηρύχθηκε ιστορικό κέντρο όπως είχε γίνει και με τα χωριά Δρυμάδες Βουνό και την παλιά Χιμάρα.

Διάβασε εδώ την απόφαση

Ο Εκσκαφέας

Οι προοδευτικές οργανώσεις της Χιμάρας δημιουργούν...
Τουριστικά συγκροτήματα κατασκευάζονται στην Παλάσ...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάρτε τους τα σπίτια όλα, η γη αυτή ανήκει στους Αλβανούς κι όχι στους ξένους.
Κι όποιος αντισταθεί σπάστε τον στο ξύλο για βλέπουν και οι άλλοι και να μην κάνουν τα ίδια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όποιος και αν είσαι, γράφεις ανοησίες πούστη άντρα. Ακόμα να καταλάβει η διαχείριση της σελίδας ότι κάποιος προσπαθεί να με εξευτελίσει χρησιμοποιόντας το ονοματεπώνυμο μου έτσι ύπουλα;

Υ.Γ.
Δεν έγραψα εγώ το κείμενο "Πάρτε τους τα σπίτια όλα, η γη αυτή ανήκει στους Αλβανούς κι όχι στους ξένους.
Κι όποιος αντισταθεί σπάστε τον στο ξύλο για βλέπουν και οι άλλοι και να μην κάνουν τα ίδια.".

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click