Οι Κουδεσιώτες μαζεύουν υπογραφές κατά της χωματερής

Οι Κουδεσιώτες μαζεύουν υπογραφές κατά της χωματερής

Αγαπητοί φιλοι,
Το τελευταίο διάστημα προχωράει το έργο για την δημιουργία της χωματερής το οποίο αποφασίστηκε και υπογράφτηκε από το Δημαρχείο της Χιμάρας. Το μέρος όπου δημιουργείται είναι στο Κρανε όπου ανήκει γεωγραφικά στο χωριό Κούδεσι αλλά είναι σε πολύ κοντινή απόσταση με το Πίλουρι και την Χιμάρα.

Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση αυτή και προσπαθούμε να προβούμε στην διακοπή της συνεχίσεις του έργου σε αυτό το σημείο.

Επειδή οι περισσότεροι από μας δεν ζούμε σήμερα εκεί δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στα κοινά του τόπου μας. Εμείς, δεν κοιτάμε τα οικονομικά -πολιτικά συμφέροντα, απλά αγαπάμε το τόπο μας!

Εχθές, στις 03/04/14, στο χωριό Κούδεσι παραβρέθηκε ο διευθυντής της ΑΚΒ (agjensia kombetare e bregdetit), ο κ. Τάρε Αουρόν (Auron Tare) όπου μας ενημέρωσε ότι η άδεια της υλοποιήσεις αυτού του έργου έχει παρθεί από το Δημαρχείο της Χιμάρας.

Πως μπορεί να πάρει ο Δήμαρχος μια απόφαση σε βάρος όλων μας; Όσοι έδωσαν εντολή για την εκτέλεση αυτού του έργου, σκέφτηκαν ποτέ για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην περιοχή; Αναρωτήθηκε κανείς ότι αυτό το έργο θα καταστρέψει το Κούδεσι, το Πίλουρι, την Χιμάρα και το Κεπαρο; Τι μέλλον θα έχει ο τόπος μας όταν εμείς τους αφήνουμε να κάνουν χωματερή σε σημείο που βρίσκεται μόνο λίγα χιλιόμετρα από τις κατοικίες μας; Μπορείτε να φανταστείτε την οικολογική καταστροφή που θα προκληθεί; Η ατμόσφαιρα θα μολυνθεί και τι οξυγόνο θα αναπνέουμε;

Το χειμώνα που θα βρέχει και τα νερά θα κατεβαίνουν από το βουνό προς τα κάτω στο ποτάμι Κούδεσι - Κεπαρό και θα καταλήξουν στην θάλασσα; Θα έχει τουρισμό όταν οι παραλίες μας θα μολυνθούν; Πως θα μυρίζει το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία θα είναι υψηλή; Τι τροφές θα τρώμε δηλαδή τι κρέας, γάλα όπου τα κοπάδια βοσκούν δίπλα από τα σκουπίδια; Σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά πως θα είναι η ατμόσφαιρα και τι αναπνευστικά προβλήματα θα δημιουργηθούν σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους; Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σωροί των σκουπιδιών αποτελούν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης, γιατί σ' αυτά αναπτύσσονται διάφοροι βλαβεροί μικροοργανισμοί και έντομα, ενώ προσελκύονται τρωκτικά και άλλα επικίνδυνα ζώα.

Έπειτα από επικοινωνία με τον Διευθυντή Περιβάλλοντος ζητήθηκε να μαζέψουμε υπογραφές για να σταματήσει η ολοκλήρωση του έργου αυτού σε αυτό το σημείο. Θα θέλαμε την άμεση συμπαράσταση όλων ώστε να μαζέψουμε υπογραφές μέχρι την Δευτέρα.

Οι κάτοικοι του χωριού Κούδεσι

Αφιέρωμα της FIFA στον Καπίνο (βίντεο)
Έσπασαν το στέρνο του Καρέλι με αγκωνιές, 15 άτομα...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ τόσο καιρό εσάς τους Κουδεσιώτες δεν σας πείραξε που όλα τα σκουπίδια πηγαίνουν και θάβονται δίπλα στή Χειμάρρα στην Βύσσα και με τις βροχές κατεβαίνουν την όμορφη παραλία του Λειβαδίου. Καλά να σας κάνει ο Γκόρος αφού είστε όλοι κουμούνια εκεί και τον ψηφίσατε στις εκλογές. Φαίνονται απο μακριά οι παρτάκιδες.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη