Επίσκεψη Γενικού Προξένου Κορυτσάς στα εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ και ΠΛΑΤΩΝ Κορυτσάς

Επίσκεψη Γενικού Προξένου Κορυτσάς στα εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ και ΠΛΑΤΩΝ Κορυτσάς

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης της Ελλάδος στην Αλβανία κα Δήμητρα Βασιλείου, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 01.03.2023, επίσκεψη στα ελληνο-αλβανικά εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ και ΠΛΑΤΩΝ στην Κορυτσά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου ΟΜΗΡΟΣ κα Αθηνά Σιδέρη ενημέρωσε τον κ. Γεν. Πρόξενο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου ώστε να αποτελέσει το τελευταίο ένα ζωντανό κύτταρο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Αλβανία, καθώς και για τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν. Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος επισκέφθηκε διάφορες τάξεις και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο επιτοπίους όσο και αποσπασμένους εξ Ελλάδος.

Στο Λύκειο ΠΛΑΤΩΝ ο Γενικός Πρόξενος ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια κα Έλενα Τούση στις διδακτικές αίθουσες, όπου συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές. Πολλοί από τους μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να σπουδάσουν μελλοντικά στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου