Κορυτσά: Ο Ιταλός πρέσβης για την πορεία των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Κορυτσά: Ο Ιταλός πρέσβης για την πορεία των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αλβανία, Fabrizio Bucci δήλωσε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει πόσο σημαντικό είναι για την Ευρώπη να επιτρέψει και να αποδεχθεί μια ευρύτερη επέκταση στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Bucci βρέθηκε σήμερα στην Κορυτσά, όπου συμμετείχε σε συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς της πόλης, απ' όπου και σχολίασε τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς και τη θέση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκτός αυτού, καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι το μέλλον των Βαλκανίων πρέπει θα είναι ευρωπαϊκό.

«Η προσέγγιση της Ευρώπης στα Δυτικά Βαλκάνια δεν αλλάζει, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι ένα ευρωπαϊκό μέλλον και η Αλβανία, ελπίζω φέτος να έχει μια πιο στενή προσέγγιση για την ένταξη στην ΕΕ», είπε.

Επίσης τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει ακόμη περισσότερο απ' όσο χρειάζεται για να επιτρέψει και να δεχθεί η ΕΕ μια ευρύτερη εμβέλειά της στις βαλκανικές χώρες.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει ημερομηνία για την Αλβανία για τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης, ο Ιταλός πρέσβης τόνισε ότι η Ιταλία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης της ένταξης των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου