«Καλπάζει» ο Covid-19 σε Αργυρόκαστρο και Δρόπολη

«Καλπάζει» ο Covid-19 σε Αργυρόκαστρο και Δρόπολη

Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σημειώθηκε στην περιοχή του Αργυροκάστρου από τις αρχές του 2022. Συνολικά έχουν διενεργηθεί πάνω από 2400 τεστ, εκ των οποίων τα 850 ήταν θετικά, ενώ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, εμφανίστηκαν 108 νέες μολύνσεις.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο αριθμός των κρουσμάτων θα πρέπει να είναι σχεδόν 10 ή 12 φορές μεγαλύτερος λόγω του χαμηλού αριθμού των πολιτών που πηγαίνουν να εξεταστούν.

Περίπου το 30% του πληθυσμού θα πρέπει να υποβάλλεται στην παραλλαγή Όμικρον η οποία λόγω συμπτωμάτων δεν απαιτεί νοσηλεία ή ιατρική βοήθεια.

Ακόμη και ο αριθμός των εμβολιασμών έχει παρουσιάσει επιβράδυνση από τα τέλη του 2021, καθώς πολλοί πολίτες νοσούν από τον Covid-19 και θεωρούν περιττό τον εμβολιασμό τους.

Η μη διενέργεια διαγνωστικών τεστ τόσο στην πόλη του Αργυροκάστρου, όσο και στην περιοχή της Δρόπολης όπου διαβιούν και τα περισσότερα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και ταυτόχρονα ο μη περιορισμός τους.

Επίσης, αυξάνει την εξάπλωση του Covid-19, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες.

Εκτός αυτού, η διενέργεια rapid test για τους κατοίκους της ΕΕΜ συνεπάγεται και από ένα επιπλέον κόστος, πράγμα που εμποδίζει την προσέλευση των ανθρώπων στα κατά τόπους διαγνωστικά κέντρα. Οι αρμόδιες τοπικές αρχές θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου