Διαμαρτυρία κατοίκων της Μειονότητας για το πλαφόν ατόμων στα σύνορα

Διαμαρτυρία κατοίκων της Μειονότητας για το πλαφόν ατόμων στα σύνορα

Το θέμα του ανοίγματος των συνόρων και ο έμμεσος αποκλεισμός των Βορειοηπειρωτών με τον πλαφόν στον αριθμό των πολιτών που έχουν δικαίωμα να μπουν στην Ελλάδα, αποτελεί πια ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ τους Έλληνες που ζούνε εντός της αλβανικής επικράτειας.

Σε επικοινωνία μας με πολίτες νεαρής ηλικίας από τη Δρόπολη, περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα, γινεται γνωστό πως οι άνθρωποι δυσκολεύονται απίστευτα. Κάνουν λόγο για περιθωριοποίηση των Ελλήνων της Μειονότητας και πως επίσης η ελληνική πολιτεία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους υπερήλικες.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας Βορειοηπειρώτες δεν μπορούν να μετάβουν στους γιατρούς τους, κυρίως στα Ιωάννινα, ώστε να τους παράσχει σωστή ιατρική περίθαλψη. Το όριο των 400 ατόμων που έχει το δικαίωμα να περνά ημερησίως τα σύνορα, αποτελεί μεγάλο εμπόδια, αφού έτσι ήδη ο αριθμός συμπληρώνεται πολύ γρήγορα λόγω των εργατών που πηγαίνουν στην Ελλάδα.

Μέσω της σελίδας μας, κάτοικοι της Δρόπολης θέλουν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα και να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο, προς τις ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές στην Αλβανία.

"Η Ελλάδα μας τελειώνει αργά και σταθερά...!", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου