Παναρίτι: «Τέλη Δεκεμβρίου θα επιλυθεί το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στα αλβανικά προϊόντα»

fallback-wp

Ο Αλβανός υπουργός Γεωργίας Έντμοντ Παναρίτι δήλωσε ότι “μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στα αλβανικά προϊόντα θα επιλυθεί και ελπίζουμε να ανοίξει εκ νέου η ρωσική αγορά”. Το εμπάργκο τέθηκε σε ισχύ στις 8 Δεκεμβρίου 2014, και σύμφωνα με τον υπουργό, δεν έχει επίδραση στους Αλβανούς αγρότες.

“Δεν νομίζω ότι ο αντίκτυπος έχει εμφανιστεί τόσο γρήγορα, εφόσον ο όγκος των εξαγωγών μας προς τη Ρωσία δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να επηρεάσει τόσο την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων” δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Γεωργίας.

Ο κ. Παναρίτι τόνισε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς την ρωσική αγορά, επειδή τα αλβανικά προϊόντα είναι φρέσκα και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ρώσων εισαγωγέων.

“Ο χάρτης των εξαγωγών μας είναι πολύ ευρύτερος από ό,τι οι εξαγωγές προς τη Ρωσία. Εξάγουμε σε 18 χώρες και ο προσανατολισμός μας είναι σαφής, θέλουμε οι κύριοι εταίροι μας να είναι κυρίως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” δήλωσε ο κ. Παναρίτι.

Πρόσθεσε δε ότι τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά φυτοϋγειονομικού ελέγχου, στα οποία οφείλεται το ρωσικό εμπάργκο, παράγονται σε γειτονική χώρα και γι αυτό δεν ευθύνεται η Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή των λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία από τις 8 Δεκεμβρίου 2014, μετά τις αμφιβολίες της ότι τα φρούτα που εισάγονται από την Αλβανία, παράγονται σε χώρες της ΕΕ.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.