Η Αλβανία εισάγει 330 τόνους ψάθινων ομπρελών ενόψει τουριστικής σεζόν

himare-beach-llaman-0.webp

Καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος, οι επιχειρήσεις τουρισμού στην Αλβανία έχουν ξεκινήσει εντατικές προετοιμασίες. Εκτός από τη στελέχωση με προσωπικό, δίνεται έμφαση και στην ενίσχυση των υποδομών. Θέρετρα, ξενοδοχεία και παραθαλάσσιοι σταθμοί κατά μήκος της αλβανικής ακτογραμμής επιχειρούν να αυξήσουν και να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους, με έμφαση στις ομπρέλες θαλάσσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής, τον περασμένο μήνα εισήχθησαν 140 τόνοι ομπρελών, ποσότητα που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία εισαγωγή μέχρι σήμερα. Για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος της αύξησης, αναφέρεται ότι μόνο τον τελευταίο μήνα εισήχθησαν 44 τόνοι περισσότεροι σε σχέση με το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2024.

Το κόστος αυτών των εισαγωγών ανήλθε σε περίπου 41 εκατομμύρια λεκ, δηλαδή περίπου 410.000 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 15 εκατομμυρίων λεκ ή περίπου 150.000 ευρώ συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2025, οι συνολικές εισαγωγές έφτασαν τους 190 τόνους, με αξία που αγγίζει τα 55 εκατομμύρια λεκ ή περίπου 550.000 ευρώ.

Η Κίνα αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής, με 51 τόνους, που αντιστοιχούν στο 36% του συνόλου. Σημαντικές ποσότητες προήλθαν επίσης από την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Αν και στο παρελθόν η Ιταλία και οι δύο αυτές βαλκανικές χώρες κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών, πλέον η αλυσίδα προμηθευτών έχει επεκταθεί, φτάνοντας μέχρι και την Άπω Ανατολή.

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal
Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.