Ο Ράμα στην αγκαλιά του Ερντογάν και οι Αλβανοί στους δρόμους

Ο Ράμα στην αγκαλιά του Ερντογάν και οι Αλβανοί στους δρόμους

Ενώ εδώ και τέσσερις συνεχόμενες μέρες διεξάγονται διαμαρτυρίες στα Τίρανα αλλά και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου και των τροφίμων, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατέφυγε στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Ράμα θα παραστεί στο διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας, ενώ κατά την άφιξή του εκεί, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Ερντογάν, με τον οποίο και αγκαλιάστηκαν.

Ωστόσο ο Ράμα δεν φαίνεται καθόλου ανήσυχος σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του και σα να μην έφτανε αυτό, χαρακτήρισε τους πολίτες «θορυβώδης μειοψηφία», η οποία υποκινείται από άτομα που έχουν κηρυχθεί non grata ή ακομη όχι και αναζητούν το χάος (εννοώντας στελέχη της αντιπολίτευσης).

Πράγματι οι επαφές Ράμα – Ερντογάν αποτελούν πια καθημερινότητα, όμως σε μια παγκοσμίως δύσκολη περίοδο, είναι εξωφρενικό ένας πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει με το χειρότερο τρόπο τους απλούς πολίτες που με τις συνθήκες που επικρατούν στην Αλβανία, βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό.

«Δεν είναι ο λαός, αλλά η ίδια θορυβώδης μειοψηφία που αναζητά το χάος», κατέληξε ο Ράμα στην ανάρτησή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου