Αντίδραση Μπάσα για την παράνομη κατεδάφιση σπιτιών από την κυβέρνηση Ράμα

Αντίδραση Μπάσα για την παράνομη κατεδάφιση σπιτιών από την κυβέρνηση Ράμα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε χθες, ότι ενώ ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στο εξωτερικό με ιδιωτικότσάρτερ, η κυβέρνησή του κατεδαφίζει τα σπίτια των κατοίκων στη γειτονιά «5 Maji», των Τιράνων κατά παράβαση του νόμου.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Μπάσα απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής, είπε πώς είναι δυνατόν να μην είναι παρόν ούτε το 1/3 του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της εβδομάδας.

«Αυτός είναι ο πρωθυπουργός; Γνωρίζουμε ότι πριν από δύο μέρες πήγε και ήρθε με ιδιωτικό τσάρτερ και δεν δίστασε να ενημερώσει τους Αλβανούς για το τι ξοδεύει αυτά τα 120-150 χιλιάδες ευρώ καύσιμα που κοστίζουν μια πτήση τσάρτερ. Αυτός που ξεκίνησε την κυβέρνηση υποσχόμενος να ταξιδεύει μόνο με οικονομικά εισιτήρια, τώρα φεύγει για το Παρίσι, το Μόναχο, πηγαινοέρχεται με πολυτελή τσάρτερ, αλλά όπως είπα μόνο τα καύσιμα κοστίζουν 120 χιλιάδες ευρώ το ελάχιστο. Σε ποια χώρα της Ευρώπης ή του κόσμου βρίσκεται;

Το 2022 υπάρχει έλλειψη ελάχιστης διαφάνειας για τις ιλιγγιώδεις κρατικές δαπάνες ενός λαού που βρίσκεται στη βαθύτερη φτώχεια», είπε.

Ακόμη πρόσθεσε ότι ο Ράμα πηγαίνει στις πρωτεύουσες της Ευρώπης ή του κόσμου ενώ η κυβέρνησή του χωρίς καμία εντολή και κατά παράβαση του νόμου γκρεμίζει τις στέγες των κατοίκων της πρωτεύουσας, όπως συνέβη στη γειτονιά «5 Maji», ορισμένοι από τους οποίους διαδηλώνουν μπροστά στo Κοινοβούλιο, αλλά οι υπόλοιποι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Λέτε ότι βομβαρδίστηκε από έναν εχθρό, αλλά όχι έναν ορατό εχθρό με τανκς και πολεμική αεροπορία, αλλά έναν εξίσου τρομερό αόρατο εχθρό της κυβερνητικής διαφθοράς…

Αυτό που γνωρίζει κάθε Αλβανός, είναι ότι η κυβέρνηση της εκλογικής σφαγής της 25ης Απριλίου είναι η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην Ευρώπη, η πιο διεφθαρμένη Βαλκάνια», είπε ο Μπάσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου