Αλβανία: Αυστηρότερα αντι-Covid μέτρα και χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου

Αλβανία: Αυστηρότερα αντι-Covid μέτρα  και χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου

Η νέα παραλλαγή του COVID-19, «Όμικρον» φαίνεται πως εξαπλώνεται ραγδαία προκαλώντας ανησυχία σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μέχρι στιγμής το ίδιο συμβαίνει και στην Αλβανία, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα εντοπισμένα κρούσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αλβανίδα υπουργός Υγείας δίνοντας έμφαση στην συγκεκριμένη μετάλλαξη έκανε σήμερα έκκληση στους πολίτες της χώρας, ζητώντας τους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Επίσης αναφέρθηκε και στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, τα όποια μέχρι στιγμής είναι εντόνως χαλαρά και δεν εφαρμόζονται από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών.

Όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αλβανίας, φαίνεται να έχουν μια σταθερότητα, ενώ η τρίτη δόση του εμβολίου χορηγείται στους έξι μήνες.

Όσον αφορά την περιοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αρκετοί μόνιμοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση του εμβολίου, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αλβανία και παράλληλα προσπαθούν να εφαρμόζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα περιοριστικά μέτρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου