Ο Ράμα καλεί σε συνεργασία την αντιπολίτευση της Αλβανίας

Ο Ράμα καλεί σε συνεργασία την αντιπολίτευση της Αλβανίας

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει την εδαφική και εκλογική μεταρρύθμιση κατόπιν αιτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Ακούσαμε κάποιες από τις προθέσεις σας από απόσταση και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διάλογο μαζί σας. Αλλά με παραγγελίες και τελεσίγραφο δεν θα πετύχετε τίποτα. Με την επικοινωνία μπορούμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες», είπε ο Ράμα κατά την σημερινή συνεδρίαση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Επίσης είπε ότι δεν θα δεχτεί «ποτέ και χωρίς λόγο κανέναν ξένο διαμεσολαβητή για την επίλυση των συγκρούσεων και των κρίσεων», ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να αναζητήσουν πληροφορίες από την κυβέρνηση πριν την καταγγείλουν στα ΜΜΕ.

«Η νέα κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα κανάλι πληροφοριών για κάθε κατηγορία που σχετίζεται με το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα υπάρχουν πια συνεντεύξεις τύπου με ύβρεις και προσβολές. Η κριτική και οι διευκρινίσεις θα δοθούν επίσημα από την κυβέρνηση».

Ο Ράμα πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα προστατεύσει κανένα μέλος της κυβέρνησής του από τη δικαιοσύνη:

«Δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν με κάρτα από τις κατηγορίες ή τις δίκες της δικαιοσύνης. Αν κάποιος κατηγορηθεί από την δικαιοσύνη θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει, για παράδειγμα, την καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της πλατφόρμας συγκυβέρνησης», είπε.

Τελικά ποιος «ευθύνεται» για την καινούργια στάση του Ράμα; Μήπως οι ΗΠΑ έχουν βάλει ξανά το «χεράκι» τους ώστε να εξομαλυνθεί πλήρως η πολιτική κρίση στην Αλβανία; Εάν ναι, τότε ας απαιτήσουν από τον Ράμα και τον πλήρη σεβασμό των ελληνικών μειονοτικών δικαιωμάτων στην χώρα και ιδιαίτερα του ιδιοκτησιακού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου