Ο Ράμα, οι ΗΠΑ και το 5G που θα μας «σώσει»

Ο Ράμα, οι ΗΠΑ και το 5G που θα μας «σώσει»

Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ε. Ράμα πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν πολύ καλή συνεργασία με την Αλβανία, ενώ ευχαρίστησε τον Ράμα και για την νατοϊκή άσκηση «Defender Europe 2021»

Η συνάντηση των δύο πλευρών, αφορούσε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τον συντονισμό Αλβανίας – ΗΠΑ σχετικά με την τεχνολογία 5G, με τον Blinken να δηλώνει πως η Αλβανία έδωσε το παράδειγμα για άλλες χώρες στην παροχή δικτύωσης.

«Νομίζω ότι δίνεις ένα παράδειγμα για άλλους όταν πρόκειται να διασφαλίσεις πως σε δίκτυα ευαίσθητα στην τεχνολογία θα συνεργάζεσαι με αξιόπιστους προμηθευτές», δήλωσε ο Blinken, και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου η Αλβανία εξελέγη μη μόνιμο μέλος.

Από την πλευρά του, ο Ράμα δήλωσε ότι ελπίζει να πείσει κι άλλες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν στην ίδια πρωτοβουλία προκειμένου να «θέσει αυτόν τον ασφαλή διάδρομο στα χέρια των πολιτών και των θεσμικών οργάνων, να μην το αφήσει στα χέρια τρίτων κακόβουλων στοιχείων».

Ο εξευρωπαϊσμός της Αλβανίας δυστυχώς δε μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της τεχνολογικής της αναβάθμισης. Αρχικά η παρούσα κυβέρνηση, αλλά και η εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση που ακολουθεί διαχρονικές ανθελληνικές πολιτικές, θα πρέπει να διασφαλίσει σε όλους τους πολίτες της, την ελευθερία να δημιουργούν και να ζουν, χωρίς να θέτει συνεχώς εμπόδια.

Οι περιπτώσεις μη σεβασμού των βασικών ελευθεριών του ατόμου και της κατηγοριοποίησης των ανθρώπων στους «υπέρ» και τους «κατά» του Ράμα, στοιχίζει πολλά. Ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου όσο 5G και να αποκτήσει κάποιος, δεν παύει να είναι το «μαύρο πρόβατο» του κράτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου