Αλβανία: Φόβοι Μπάσα για διάσπαση στο Δημοκρατικό Κόμμα

Αλβανία: Φόβοι Μπάσα για διάσπαση στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι ο πραγματικός αντίπαλος του κόμματός τους είναι ο Έντι Ράμα.

«Προσωπικά, αρνήθηκα να ασχοληθώ με τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Παρά τον εσωτερικό αγώνα, δεν θα ξεχάσουμε για μια στιγμή, ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και με τον οποίο έχουμε τη μάχη», δήλωσε το Σάββατο από το Δυρράχιο ο Μπάσα.

Ακόμη κάλεσε όλους τους υποστηρικτές του κόμματος να τον στηρίξουν μέχρι το «καθεστώς να φύγει, έως ότου επιστρέψει η δημοκρατία».

Ο Μπάσα μίλησε επίσης για τις εκλογές της 25ης Απριλίου, δείχνοντας πώς το ΣΚ έκλεψε τις ψήφους και χειρίστηκε την όλη διαδικασία χρησιμοποιώντας το έγκλημα και τη διαφθορά. Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε την πρόσκληση του Ράμα για συνεργασία, ως τέχνασμα το οποίο το ΔΚ θα «βρώμιζε» τόσο όσο και το ΣΚ, ενώ πρόσθεσε ότι η 13η Ιουνίου είναι «μια χρυσή ευκαιρία να δείξουμε στους Αλβανούς και στον κόσμο ότι στεκόμαστε στα πόδια μας».

Μετά τις εκλογές, η αποστολή των Δημοκρατών είναι να «διατηρήσουν ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο Μπάσα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της 25ης Απριλίου. Επίσης, κατά την επίσκεψή του στην πόλη του Ελμπασάν, τόνισε πως η εσωκομματικές εκλογές τη 13ης Ιουνίου, μπορεί να φέρουν εσωτερική διάσπαση. Επίσης καταδίκασε επώνυμα εκείνους που χειραγώγησαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Μπροστά μας υπήρχε μια λίστα που δεν συντάχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά καταρτίστηκε από τον Suel Çela, που συντάχθηκε από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος σε ολόκληρη την περιοχή, που συνέταξε ο Aqif Rakipi και σφραγίστηκε από τον δήμαρχο του Ελμπασάν, Taulant Balla», δήλωσε ο Μπάσα.

Ο ηγέτης του ΔΚ μίλησε επίσης στους συμμάχους της Αλβανίας, λέγοντας ότι θα τους πείσει "για μια πλατφόρμα για την επιστροφή της νομιμότητας και της δημοκρατίας στη χώρα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου