Ο Ράμα εγγυάται την ασφάλεια των εμβολίων και ο Μπερίσα τον διαψεύδει

Ο Ράμα εγγυάται την ασφάλεια των εμβολίων και ο Μπερίσα τον διαψεύδει

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των εμβολίων ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ράμα, είπε πως ο ίδιος έκανε το εμβόλιο της εταιρείας Sinovac (το κινέζικο), το οποίο όπως δήλωσε είναι ασφαλές και προτιμάται από πολλές χώρες του κόσμου. Καλεί τον κόσμο να μην πέσει θύμα των διαφόρων παραπληροφορήσεων και επιμένει πως θέλει να βγάλει τον πληθυσμό της χώρας και τις ομάδες υψηλού κινδύνου από το τέλμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην Αλβανία.

Στον αντίποδα των δηλώσεων Ράμα στέκεται η σημερινή ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος εκφράζει δημόσια τα συλλυπητήριά του προς μία 74χρονη γυναίκα που πέθανε ένα 24ωρο αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της Sinovac και καταγγέλλει δημόσια το θάνατό της χαρακτηρίζοντάς τον ως κρατική δολοφονία.

Εκτός των άλλων, ο Μπερίσα κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και εξαπάτηση των πολιτών τους Edvin Xhahili και Ndrikull Hajni για απόκρυψη του πιστοποιητικού εμβολίου της Sinovac, αποκρύπτοντας έτσι πως αντενδείκνυται η χορήγησή του σε ηλικίες κάτω των 18 και των 60 ετών. Ακόμη συνεχίζει καλώντας το Συνήγορο του Πολίτη να ξεκινήσει επειγόντως έρευνα για το πλήθος των θανάτων που έχουν επέλθει μετά τον εμβολιασμό τους με το Sinovac και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, να μην χορηγήσουν το εμβόλιο σε αντίθεση με την κρατική οδηγία, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για το έγκλημα που διαπράττεται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου