ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλουμε την απόπειρα καταστολής θρησκευτικής ελευθερίας στην Χιμάρα

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλουμε την απόπειρα καταστολής θρησκευτικής ελευθερίας στην Χιμάρα

Αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στη Χιμάρα, κλιμακίου αξιωματικών της Κεντρικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας του Κράτους, (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) όπου κατόπιν ελέγχου στις κατοικίες προσήγαγε κι ανέκρινε πλέον των 10 κατοίκων της κωμόπολης.

Πρόκειται για νέους οι οποίοι ως τάμα που εκκρεμούσε τις προηγούμενες μέρες ανύψωσαν σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας, το σημείο του Τιμίου Σταυρού.

Πρόκειται για κάτι σύνηθες ως προς την επισήμανση ιερών τόπων σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο.

Αποτελεί δε κατοχυρωμένο δικαίωμα σε ότι αφορά τη δημόσια ομολογία της πίστεως και την απρόσκοπτη άσκηση των θρησκευτικών ελευθεριών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Άλλο τόσο δε στη Χιμάρα όπου η θρησκευτική ταυτότητα της κοινωνίας ιστορικά και σήμερα είναι αποδεδειγμένη Χριστιανική Ορθόδοξη.

Ως εκ τούτου η συμπεριφορά των κρατικών φορέων αποτελεί στην ουσία προσπάθεια καταστολής των θρησκευτικών ελευθεριών, αποδεικνύει την προκατάληψη έναντι των Ορθόδοξων κοινοτήτων, παραβιάζει το πλαίσιο ανεξιθρησκίας και δεν εξυπηρετεί την διαθρησκευτική ειρηνική συνύπαρξη.

Τούτα ειδικά υπό το πρίσμα ότι οι μηχανισμοί της Αστυνομίας του Κράτους τέθηκαν σε κίνηση υπό την πίεση γνωστών πλέον κέντρων και πολιτικών κομμάτων που τους ενοχλεί ο Σταυρός και η Ορθόδοξη πίστη. Δεν μπορούν να καλυφθούν με προσχήματα: διακατέχονται από νοοτροπία του ισλαμικού ολοκληρωτισμού και ως εκ τούτου αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο διαταραχής της αρμονικής συνύπαρξης.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλογιστεί όντως τις υποχρεώσεις της ειδικά υπό τις συνθήκες έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Σταυρός παραμένει όχι απλά ιερό σύμβολο της Εκκλησίας και Κοινότητας μας αλλά πηγή ευλογίας, ειρήνης και καταλλαγής!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου