Η Αλβανία έκλεισε τα σύνορα και για τους Αλβανούς πολίτες

Η Αλβανία έκλεισε τα σύνορα και για τους Αλβανούς πολίτες

Δεκάδες υπήκοοι Αλβανίας έφτασαν αργά το απόγευμα στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θέλοντας να μεταβούν στην γείτονα χώρα.

Οι περισσότεροι είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα και παρότι γνώριζαν ότι η διέλευση γίνεται πλέον μόνο με έγγραφη βεβαίωση της Πρεσβείας ή του Προξενείου δεν είχαν μεριμνήσει για κάτι τέτοιο.

Φτάνοντας στα Γιάννινα πληροφορήθηκαν ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς την Κακαβιά έχουν σταματήσει λόγω των μέτρων για την επιδημία του κορωνοιού.

Έτσι, χωρισμένοι σε ομάδες, θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τα ταξί που βρισκόταν στην πιάτσα.

Οι ταξιτζήδες αρνήθηκαν το δρομολόγιο και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Στα ΚΤΕΛ έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών και σταμάτησαν έγκαιρα την προσπάθεια των Αλβανών να κινηθούν πεζοί προς την Κακαβιά ώστε από κει να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των συνόρων!

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν στα ΚΤΕΛ επιτηρώντας τους δεκάδες υπηκόους της γείτονος ωσότου βρεθεί τρόπος ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα!

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης απαγορεύεται κάθε διέλευση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα χωρίς βεβαίωση της Αλβανικής Πρεσβείας ή του Προξενείου.

Σχετικά με αυτή την εξέλιξη, είχε ενημερώσει και η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα μια ημέρα πρίν:

Σχετικά με συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονται από αλβανικά ΜΜΕ περί δυσχερειών που αντιμετωπίζουν Αλβανοί πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν από την Ελλάδα στην Αλβανία, η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα αποσαφηνίζει ότι σε καμία απολύτως περίπτωση οι ελληνικές Αρχές δεν εμποδίζουν την έξοδο Αλβανών πολιτών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Αλβανία από τις μεθοριακές διαβάσεις Ελλάδας – Αλβανίας. Εξ άλλου, έχουν θεσπιστεί ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν παράταση των αδειών διαμονής που λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος των έκτακτων μέτρων.

Πηγή:epiruspost.gr


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου