13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αλβανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αλβανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός κα Βάλια Καϊμάκη, ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής ήταν η κεντρική ομιλήτρια στο forum που πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του 13ου φεστιβάλ IHRFFA, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου τ.έ, στις 11 π.μ, στο Εurope House. Το θέμα του forum ήταν: "Web portals entrance and/or exit of truth".

Η κ. Καϊμάκη αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, τη δημιουργία στη χώρα υπηρεσιών προς το σκοπό της διαφάνειας και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, όπως το Μητρώο Online Media και η Υπηρεσία Καταγραφής Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο τονίζοντας ότι η κοινωνία είναι η ισχυρότερη δύναμη.

Η κ. Καιμάκη επισήμανε ακόμα, μεταξύ άλλων, τη σημασία της πλουραλιστικής και εναλλακτικής ενημέρωσης αλλά και της παιδείας των πολιτών ώστε να αποκτούν την ικανότητα κριτικής θεώρησης και ερμηνείας της πληροφόρησης. Εάν θέλουμε να ορίσουμε τα "fake news" -που αποτελούν το θέμα του φετινού φεστιβάλ IHRFFA- να σκεφτόμαστε, υπογράμμισε η κ. Καϊμάκη ότι "Η είδηση που προκαλεί φόβο ή και μίσος θα πρέπει να ελέγχεται για το ενδεχόμενο να είναι ψευδής".

Διατηρούν τα ανθελληνικά σχολικά βιβλία οι Αλβανοί...
Συμφέρει την Ελλάδα η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια;

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη