13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αλβανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αλβανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός κα Βάλια Καϊμάκη, ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής ήταν η κεντρική ομιλήτρια στο forum που πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του 13ου φεστιβάλ IHRFFA, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου τ.έ, στις 11 π.μ, στο Εurope House. Το θέμα του forum ήταν: "Web portals entrance and/or exit of truth".

Η κ. Καϊμάκη αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, τη δημιουργία στη χώρα υπηρεσιών προς το σκοπό της διαφάνειας και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, όπως το Μητρώο Online Media και η Υπηρεσία Καταγραφής Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο τονίζοντας ότι η κοινωνία είναι η ισχυρότερη δύναμη.

Η κ. Καιμάκη επισήμανε ακόμα, μεταξύ άλλων, τη σημασία της πλουραλιστικής και εναλλακτικής ενημέρωσης αλλά και της παιδείας των πολιτών ώστε να αποκτούν την ικανότητα κριτικής θεώρησης και ερμηνείας της πληροφόρησης. Εάν θέλουμε να ορίσουμε τα "fake news" -που αποτελούν το θέμα του φετινού φεστιβάλ IHRFFA- να σκεφτόμαστε, υπογράμμισε η κ. Καϊμάκη ότι "Η είδηση που προκαλεί φόβο ή και μίσος θα πρέπει να ελέγχεται για το ενδεχόμενο να είναι ψευδής".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου