Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Αισιόδοξος ο ΥπΕξ Αλβανίας για την κατάργηση της «εμπόλεμης κατάστασης» από την Ελλάδα

 Αισιόδοξος ο ΥπΕξ Αλβανίας για την κατάργηση της «εμπόλεμης κατάστασης» από την Ελλάδα    Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική εξέλιξη των αλβανο-ελληνικών σχέσεων μετά τη συνάντηση της Κρήτης.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο Μπουσάτι εκτιμά ότι η κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης από την Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει με ένα ισοδύναμο διάταγμα εκείνου του βασιλικού με το οποίο θεσπίστηκε ο εν λόγω νόμος.

«Είναι σημαντικό να καταργηθεί η εμπόλεμος κατάσταση με μια ισοδύναμη πράξη, η οποία θα ωθήσει να παραχθούν όλα τα θετικά αποτελέσματα και να υλοποιηθούν. Προσωπικά, είμαι της πολιτικής των μικρών αλλά διαδοχικών βημάτων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης, θα προσφέρει όχι μόνο πολιτικά και ψυχολογικά αποτελέσματα στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας αλλά και νομικές συνέπειες στην αποδοχή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Τα πρακτικά ζητήματα για το πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι ιδιότητες θα είμαστε εδώ για να αναλύσουμε και να συζητήσουμε», δήλωσε ο Μπουσάτι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η αλβανική κυβέρνηση έλαβε δεύτερη απόφαση για το θέμα των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην αλβανική επικράτεια. Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, το νεκροταφείο στους Βουλιαράτες θα έχει το τιμητικό καθεστώς.

«Σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία της προσεκτικής εφαρμογής αυτής της διαδικασίας και εξαντλούμε τα ζητήματα που προέκυψαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Μπουσάτι ελπίζει ότι και στο άλλο κρίσιμο ζήτημα, αυτών των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα θα υπάρξει λύση.

Ερωτηθείς για το πόσο ασφαλής αισθάνεται ότι για μια νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα δεν θα έχει πάλι πρόβλημα, ο Μπουσάτι επεσήμανε ότι θα γίνει μια δίκαιη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και με την συγκρότηση ομάδων εργασίας θα συζητηθούν όλες οι επιλογές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναλύσουμε όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε μια λύση που θα ενδιέφερε και τις δύο πλευρές», είπε.

Αλβανικές… υποσχέσεις για στρατιωτικά νεκροταφεία ...
Αλβανία: Ανακηρύχτηκε ως «Ιστορικό Κοιμητήριο» o ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη