Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Fake news τα περί απογραφής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας

Fake news τα περί απογραφής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας

Άρθρο το οποίο αναφέρει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας κάνει προετοιμασίες για την διενέργεια απογραφής και έχει αναπαραχθεί από αρκετά ελληνικά ΜΜΕ, είναι ένα κατασκεύασμα της φαντασίας του αρθρογράφου και τίποτα παραπέρα.

Σε επικοινωνία μας με το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, μάθαμε πως δεν υπάρχει καμία συμμετοχή της οργάνωσης στην υπόθεση αυτή αλλά αποτελεί πρωτοβουλία ορισμένων συγχωριανών μας. Τα σενάρια δε περί απογραφής χαρακτηρίστηκαν άτοπα και άκρως επικίνδυνα στην παρούσα χρονική περίοδο.

Το έντυπο (αίτηση) το οποίο παρουσιάζει το άρθρο ως πειστήριο των όσων ισχυρίζεται, ήταν πρωτοβουλία κατοίκων της Χιμάρας με σκοπό να αποπειραθούν να δηλώσουν την ελληνική τους εθνικότητα στο ληξιαρχείο της περιοχής. Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, το έντυπο μαζί με την αίτηση για δίγλωσσες πινακίδες που έστειλαν (οι ίδιοι), αποτελεί ένα crash test του νέου νόμου μειονοτήτων που θέσπισε η Αλβανία.

«Εάν ο νόμος αυτός όντως φτιάχτηκε για να εφαρμοστεί, τότε θα εφαρμοστεί η εγκατάσταση δίγλωσσων πινακίδων και θα μπορέσουμε να δηλώσουμε ελεύθερα την ελληνική μας εθνικότητα στο ληξιαρχείο της Χιμάρας. Δυστυχώς όμως είμαστε πεπεισμένοι πως ο νόμος αυτός φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των διεθνών παραγόντων και της Ελλάδας.» δήλωσαν οι κάτοικοι στο himara.gr.

Σπάει την σιωπή του ο ταξιτζής που μετέφερε την 16...
Η Αλβανία προσελκύει πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη