Τον Ιούνιο ανοίγει η σήραγγα Λογαρά

Τον Ιούνιο ανοίγει η σήραγγα Λογαρά

Η σήραγγα Λογαρά αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο. Οι κατασκευαστικές εταιρείες αυτού του έργου ανακοίνωσαν ότι στο τέλος αυτού του μήνα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση.

...

Η σήραγγα Λογαρά το έργο με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε 9 μήνες - Έλαβε 64 εκατ. ευρώ ή 15% των συνολικών επενδύσεων

Η σήραγγα Λογαρά είναι η πιο χρηματοδοτούμενη εγκατάσταση φέτος, όπως και πέρυσι μεταξύ όλων των άλλων επενδυτικών έργων που ανέλαβε η αλβανική κυβέρνηση. Αναλυτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών...
Η σύνθεση των πετρωμάτων έχει κάνει τη δουλειά ευκολότερη για τους μηχανικούς και τους εργάτες πεδίου, γεγονός που έχει δώσει προτεραιότητα στο κλείσιμο του 95% του όγκου εργασίας σε αυτό το έργο μέχρι στιγμής.

Εάν οι ταξιδιώτες σήμερα κάνουν τοn Λογαρά σε 40 λεπτά, τώρα με το άνοιγμά του, θα μπορούν να ταξιδέψουν σε 7 έως 8 λεπτά. Αυτή η επένδυση συντομεύει τη διαδρομή για τους ταξιδιώτες από την Αυλώνα στην Παλάσα από 1 ώρα σε μόλις 20 λεπτά.

Το βάθος της γραμμής της σήραγγας είναι 1 χιλιόμετρο από την επιφάνεια του εδάφους.

Και οι δύο σήραγγες, όπως η κύρια και η έκτακτη, έχουν συνολικό μήκος 6 χιλιομέτρων, όπου μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί το 98% των εκσκαφών, το 96% της επίστρωσης με σκυρόδεμα. Η επένδυση για αυτό το έργο υποδομής έφτασε τα 140 εκατ. ευρώ. Η σήραγγα αυτή θα λειτουργήσει προς δύο κατευθύνσεις και μαζί με το αεροδρόμιο της Αυλώνας στοχεύουν να δώσουν άλλη πνοή στην οικονομία της περιοχής και να διευκολύνουν την πρόσβαση των ταξιδιωτών στις ομορφιές του νότου.

...

Με διόδια το πέρασμα από τη σήραγγα Λογαρά από τον Ιούνιο του 2024

Η δίοδος από τη σήραγγα του Λογαρά, η οποία αναμένεται να ανοίξει στις 30 Ιουνίου 2024, θα έχει διόδια, όπως και η διέλευση από τους άξονες του Μπλε Διαδρόμου, που περιλαμβάνουν τους άξονες Milot-Thum...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου