Αγγλία: 24χρονος Αλβανός πιάστηκε με 10.5 κιλά κάνναβης μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Αγγλία: 24χρονος Αλβανός πιάστηκε με 10.5 κιλά κάνναβης μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Σε μια συγκλονιστική καταδίωξη 140 χιλιομέτρων την ώρα στο Καρλάιλ, ένας διακινητής κάνναβης συνελήφθη θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς και οδηγούς.

Γύρω στις 10 το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτη συμπεριφορά από τον οδηγό ενός Audi A4 κοντά στην πόλη. Ο 24χρονος Francesco Ago αγνόησε τα σήματα της αστυνομίας και ξεκίνησε μια ριψοκίνδυνη καταδίωξη στον M6. Φτάνοντας ταχύτητες 140 χλμ/ώρα σε περιοχή με όριο 70 χλμ/ώρα, ο Ago δημιούργησε άμεσο κίνδυνο στους γύρω του.


Χάνοντας τον έλεγχο του οχήματος, ο Ago έπεσε σε πινακίδα και τοίχο κήπου, τερματίζοντας την τρίλεπτη καταδίωξη. Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν 10,5 κιλά κάνναβης, με εκτιμώμενη αξία 105.000 λίρες.

Ο Ago, Αλβανός αιτών άσυλο, ομολόγησε ότι ενεργούσε ως κούριερ, δελεασμένος από 500 λίρες για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης.

Καταδικασμένος σε 14 μήνες φυλάκισης, ο Ago θα έχει 30μηνη απαγόρευση οδήγησης μετά την αποφυλάκισή του. Ο δικαστής τόνισε την ανευθυνότητα του Ago, υπογραμμίζοντας το θαύμα που κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Επιπλέον, ο Ago θα υποβληθεί σε εκτεταμένη δίκη για την παράνομη παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού προηγουμένως είχε δραπετεύσει από κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου