Διαγωνισμός 626.000 ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων του αγωγού TAP στην Αλβανία

Διαγωνισμός 626.000 ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων του αγωγού TAP στην Αλβανία

Η Αλβανική Εταιρεία Υπηρεσιών Αερίου (AGSco), υπεύθυνη για τη συντήρηση του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) στην Αλβανία, προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων του αγωγού. Ο διαγωνισμός, ύψους 65 εκατομμυρίων λεκ (περίπου 626.000 ευρώ), καλύπτει την περίοδο από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι υποψήφιοι πλειοδότες οφείλουν να διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για την απομάκρυνση, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των απορριμμάτων από τις τοποθεσίες της AGSco και του TAP, σύμφωνα με τις ισχύουσες περιβαλλοντικές και κανονιστικές διατάξεις. Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν έως τις 5 Απριλίου.

Ο TAP αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, μεταφέροντας αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Αλβανίας, Αδριατικής και νότιας Ιταλίας. Η αλβανική κυβέρνηση κατέχει το 75% της AGSco, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στην ιταλική εταιρεία Snam.

Η ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων του TAP αποτελεί σημαντικό βήμα για την ομαλή λειτουργία του αγωγού και την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου