«Επιδημία» ηλιακών εγκαταστάσεων στην Αλβανία: 10 αιτήσεις ήδη από την αρχή του έτους

«Επιδημία» ηλιακών εγκαταστάσεων στην Αλβανία: 10 αιτήσεις ήδη από την αρχή του έτους

Το 2024 ξεκίνησε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας, τον Ιανουάριο υποβλήθηκαν 6 αιτήσεις, ενώ έως τα μέσα Φεβρουαρίου υποβλήθηκαν άλλες 4 αιτήσεις.

...

Χείμαρρος αιτήσεων για φωτοβολταϊκά στην Αλβανία - 4 εγκρίσεις με συνολική ισχύ 170,2 MW

 Χείμαρρος αιτήσεων προς το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας σημειώνεται για το έτος 2024 που αφορούν ανεξάρτητα έργα φωτοβολταϊκών σταθμών που στοχεύουν να πωληθούν στην ελεύθερη αγορά χωρίς συμ...


Αναφερόμενοι στο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο τμήμα αυτό, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των έργων που παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο αγγίζει τα 213,2 MW, ενώ για τον μήνα Φεβρουάριο τα 170,2 MW. Η αίτηση που παρουσίασε η εταιρεία «SUNNY SIDE ENERGY» παρουσιάζει την υψηλότερη ισχύ, με μονάδα 100 MW που αναμένεται να βρίσκεται στο Darëzeze στο Φίερι.

Όσον αφορά την τοποθεσία όπου ζητείται να κατασκευαστούν αυτές οι ενεργειακές μονάδες, 2 από αυτές βρίσκονται στην επικράτεια του δήμου Φίερι, 4 στην Kolonje, 1 στο Ελμπασάν, 1 στην Κορυτσά, 1 στο Cerrik και 1 στο Peqin.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, τα έργα αυτά δεν θα είναι δικαιούχοι των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον για επένδυση στην ηλιακή ενέργεια αυξάνεται εδώ και αρκετά χρόνια από την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών, ενώ ορισμένα από τα αιτήματα έχουν γίνει δεκτά, ενώ άλλα όχι. Επί του παρόντος, η ηλιακή ενέργεια από μεγάλες μονάδες χρησιμοποιείται ελάχιστα στη χώρα, καθώς η συνολική εγκατεστημένη ισχύς είναι μόλις 40 MW.

...

Αλβανία: Απορρίφθηκαν 7 φωτοβολταϊκά έργα με εκτιμώμενη αξία επένδυσης περίπου 700 εκατ. ευρώ

Το ενδιαφέρον για επενδυτικά έργα στην ηλιακή ενέργεια έχει αυξηθεί σημαντικά από τις επιχειρήσεις στην Αλβανία και αυτό αντανακλάται πλέον ξεκάθαρα στα αιτήματα που υποβάλλονται για να επωφεληθο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου