Κυριακή των Βαΐων στην Αλβανία: Πλήθος πιστών κατέκλυσε τους Ορθόδοξους Ναούς

Οι πιστοί της Αλβανίας κατέκλυσαν την Κυριακή των Βαΐων τους Ορθόδοξους ναούς από τη μια άκρη έως την άλλη της χώρας και πήραν βάγια σε ανάμνηση της εισόδου του Χριστού μετά βαΐων και κλάδων στα Ιερόσλυμα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Ιωάννης προεξήρχε στον καθεδρικό ναό Τιράνων Ανάσταση.

Ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι ιερούργησε στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου Φίερι. Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν στον ναό Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν. Ο Μητροπολίτης Βερατίου Άστιος στον καθεδρικό ναό Αγίου Δημητρίου Βερατίου. Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Ναθαναήλ στον καθεδρικό ναό Ανάσταση Αργυροκάστρου. Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Αναστάσιος στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πόγδαρετς. 

 Οι πιστοί στην Αλβανία είπαν προσευχητικά το ολόκαρδο δικό τους «ναι» στο κάλεσμα του Χριστού. Του άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς τους, επειδή πιστεύουν ότι έρχεται «εν ονόματι Κυρίου», ότι τον έστειλε ο Θεός Πατέρας Του, για να μας σώσει από τη φθορά και το θάνατο.

Ένωσαν κι αυτοί τη δοξολογία τους, μαζί με τις αγνές φωνές των παιδιών, που τον επευφημούν στα Ιεροσόλυμα. Γιατί Αυτός μας χαρίζει τη μόνη πραγματική ζωή, την αιώνια ζωή.

Στα κηρύγματα επισημάνθηκε ότι τον Χριστό τον υποδέχθηκαν σαν επίγειο κοσμικό βασιλιά, αυτοί οι ίδιοι, που σε λίγες ημέρες θα τον καρφώσουν πάνω στο «θρόνο» του Σταυρού.

Από τη μια τον υμνούν με βάγια και από την άλλη θα τον δικάσουν, γιατί θέλησε να τους βγάλει από τους τάφους της απιστίας.

Ο Ιησούς δεν εισέρχεται σαν έφιππος πολεμιστής, αλλά “καθήμενος επί πώλον όνου”, για να δείξει, ότι είναι ειρηνικός ηγέτης. 

Διακρίνει στα πρόσωπα αυτών, που τον ζητωκραυγάζουν με το “Ωσαννά”, το μανιασμένο λαό, που θα ζητήσει μετά από λίγες ημέρες τη θανατική καταδίκη του. 

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
18 σχόλια
  • Μπράβο τους! Παρά τις δυσκολίες, η Ορθοδοξία ανθεί και εκεί. Τι ωραία νέα!

  • Ωραίο να βλέπεις τον κόσμο να τιμά τις παραδόσεις, ειδικά εκτός Ελλάδας. Συγκινητικό!

  • Ωραία να βλέπεις τόσο κόσμο να τιμά την Κυριακή των βαγίων στην Αλβανία. Η ορθοδοξία δυνατώνει!

  • Πολύ συγκινητικό να βλέπεις τόσο κόσμο. Η Ορθοδοξία στην Αλβανία αντέχει και μεγαλώνει!

  • Τι όμορφες εικόνες από την Αλβανία! Η Ορθοδοξία ζει και βασιλεύει, παντού.

  • Πολύ ωραία εικόνα! Η πίστη ενώνει τους ανθρώπους παντού. Συγκινητικό να βλέπεις τόσους πιστούς!

  • Πραγματικά εντυπωσιακό! Η Ορθοδοξία ανθίζει δυναμικά και στην Αλβανία. Συγχαρητήρια στους πιστούς, συγκινητική εικόνα!

  • Φοβερό! Τόσος κόσμος στην Αλβανία για την Κυριακή των Βαΐων! Η πίστη ζωντανή εκεί!

  • Μπράβο τους! Παρά τις δυσκολίες, η πίστη μένει δυνατή στην Αλβανία. Συγκινητικό το πλήθος!

  • Εξαιρετικό! Να μια είδηση που ζεσταίνει την καρδιά. Η πίστη ενώνει, παντού. Μπράβο στους πιστούς!

  • Εντυπωσιακό το πόσο κρατάει η πίστη και η παράδοση στην Αλβανία. Μπράβο στους πιστούς!

  • Μπράβο τους! Η πίστη στην Αλβανία δυναμώνει, όμορφα έθιμα ζωντανεύουν. Πολύ χάρηκα που το διάβασα!

  • Αλβανία με τόσο κόσμο στις εκκλησίες; Ποιος να το φανταζόταν! Μπράβο τους, πραγματικά εντυπωσιακό.

  • Μπράβο τους! Η πίστη κρατάει γερά κι εκεί, παρά τις δυσκολίες. Συγκινητικό να βλέπεις τόσο κόσμο.

  • Φοβερή εικόνα! Η πίστη ενώνει τους ανθρώπους παντού. Συγκινητικό να βλέπεις τόσο κόσμο.

  • Είδατε τι γίνεται; Μπράβο στους Αλβανούς πιστούς! Η Ορθοδοξία ζει και βασιλεύει!

  • Μπράβο στους αδερφούς μας! Η πίστη ζει και μεγαλώνει παντού, ακόμα και εκεί! Συγκινητικό.

  • Φοβερό να βλέπεις τόση πίστη και συμμετοχή στην γειτονική μας χώρα! Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.