«Πετάτε 650 εκατομμύρια ευρώ για προπαγάνδα στην Αλβανία», εντάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία Ράμα - Μελόνι

«Πετάτε 650 εκατομμύρια ευρώ για προπαγάνδα στην Αλβανία», εντάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία Ράμα - Μελόνι

Έντονη συζήτηση εξελίσσεται στην ιταλική Βουλή, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας για τη στέγαση πολλών χιλιάδων λαθρομεταναστών στη Αλβανία.

Ο βουλευτής Αλφόνσο Κολούτσι του κόμματος «5 Αστέρια» έχει αντιταχθεί στη συμφωνία, λέγοντας ότι παραβιάζει μια σειρά από άρθρα του ιταλικού Συντάγματος.

Κατά την ομιλία του είπε ότι η στέγαση 3.000 μεταναστών σε 3 καταυλισμούς αναμένεται να κοστίσει 650 εκατ. ευρώ, ενώ στην Ιταλία χτίστηκαν 10 τέτοια κέντρα μεταναστών με μόλις 52 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία λειτουργεί μόνο ως προπαγάνδα για την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και την κυβέρνησή της.

«Υπάρχουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άρθρα του Συντάγματος εγγυώνται τα δικαιώματα των ανθρώπων που κινδυνεύουν, όπως παραβιάζονται από την εν λόγω συμφωνία. Ακόμη και στην Αλβανία, μια ομάδα βουλευτών έχει προσφύγει στο Σύνταγμα για να αποφασίσει. Όλη αυτή η έκτακτη ανάγκη κοστίζει τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ, έχουμε ξοδέψει 52 εκατ. ευρώ σε 10 κέντρα, ενώ στην Αλβανία θα είναι 2 με 650 εκατ. ευρώ.

Και αυτό για 3.000 μετανάστες γιατί λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 750. Η Ιταλία έχει δει 115.000 μετανάστες. Αυτό δεν αποσκοπεί στην καταπολέμηση της μετανάστευσης. Αυτά τα 650 εκατ. ευρώ προέρχονται από άλλες βασικές υπηρεσίες.

Θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν αυτά τα χρήματα στην Ιταλία, τόσο για την εσωτερική ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των πολιτών. Είστε λαϊκιστές της τελευταίας στιγμής, μας πάτε τα λεφτά στην Αλβανία. Είναι αποκλειστικά προπαγανδιστική εκστρατεία. Η προεκλογική εκστρατεία της Μελόνι ξεκινά επίσημα σήμερα», δήλωσε ο Colucci.

...

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους Ιταλούς βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία Ράμα - Μελόνι

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε ξανά σήμερα ανησυχία για τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για μετανάστες από χώρες της Βόρειας Αφρικής, η οποία προβλέπει την παραμονή τους στο αλβανικό έδαφος, εν α...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου