Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στην Αλβανία

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στην Αλβανία

Οι κτηνοτρόφοι από τις περιοχές κοντά στο Λέβαν, στο Φίερι διαμαρτυρήθηκαν για τη μονοπώληση της παραγωγής γάλακτος. Σύμφωνα με αυτούς, τα εργοστάσια της χώρας μείωσαν την τιμή του γάλακτος από 160 λεκ σε 120 λεκ, μείωση που έφερε οικονομική κρίση στους κτηνοτρόφους, αναγκάζοντας ορισμένους από αυτούς να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στέλνοντας τα κοπάδια τους στο σφαγείο.

Ζητούν ομόφωνα την αναθεώρηση της τιμής του γάλακτος και να μην μονοπωλούνται τα εργοστάσια μεταποίησης.

Οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι έχουν πολλά προβλήματα, ξεκινώντας από τη συντήρηση των βοσκοτόπων, μέχρι τις ενοικιαζόμενες εκτάσεις, αλλά και την αγορά που είναι ελλειπής.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τον άξονα που συνδέει το Λέβαν με τον αυτοκινητόδρομο Φίερι - Αυλώνα με την ελπίδα ότι η φωνή τους θα ακουστεί σε υψηλότερα επίπεδα για την προστασία των συμφερόντων των κτηνοτρόφων. Σε αυτόν τον άξονα βρέθηκαν και δυνάμεις της Τροχαίας για να πείσουν τους διαδηλωτές να απελευθερώσουν αυτόν τον άξονα.

...

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι στην Αλβανία για τις τιμές του γάλακτος

Σε μια νέα και σημαντική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα στην Αλβανία, αγρότες που εκτρέφουν αιγοπρόβατα για γάλα οργανώνουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή η κίνηση προκλήθηκε από τη δραστική μείωση των...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου